Těhotná v Anglii, porod a život v Česku

alicealice1982
3. říj 2018

Ahoj holky pracuju a ziju momentalne v anglii.chtela bych v sestem mesici ukoncit pracovni pomer a vratit se porodit a zit v cesku.co vse musim udelat abych mohla profit v cesku.tim ze ukoncim pracovni pomer mi ale.zanikne narok na materskou budu dostavat neco v cesku?? Resil nekdo to same??dekuji

stazinka2018
4. říj 2018

@alicealice1982 materskou v cr urcite ne, jelikoz jsi neodvadela socialni a zdravotni a dane v cr. Rodicovsky prispevek ano. Vic nevim.

alicealice1982
autor
5. říj 2018

A kdyz ukoncim pracovni pomer v anglii prihlasim se na up v cesku a na zdravotni Pojisteni mam.porod hrazeny nebo musim neco platit za porod v cesku

petrak15
7. říj 2018

Resila moje kamoska, nakonec vypoved nedala, pojistena v uk jsi, normalne nastup na jejich materskou za jejich penize, let domu a porod a pak jim den vypoved po skonceni materske. Za porod nic neplatila, ale bylo to papirovani s pojistovnou. Kamoska mela dobrou praci s mesicnim platem, nebyla placena za odpracovane hodiny.

katjja123
7. říj 2018

a co otec dítěte?

zelenaesmolda
7. říj 2018

@alicealice1982 ahoj,porodit tady klidne muzes ale vypoved nedavej,mas narok na materskou pokud jsi pracovala.vypoved podej po ukonceni materske ale musis si vyridit formulare S1 a S2,na porod ti staci EHIC karta,to je neodkladna pece
Pokud budes zit tady tak narok na rodicak mas,musis ale dolozit fakticke bydliste tzn ze tu mas lekare,dite ze tu ma lekare a ze mas za ni zaplacene odpady atd.

alicealice1982
autor
15. lis 2018

@zelenaesmolda ahojky dneska mi prisel document s1 read aspon Myslim ze je to on.je to on??? Diky za rady

zelenaesmolda
16. lis 2018

@alicealice1982 ano,je to S1
musis s tim na pojistovnu

alicealice1982
autor
16. lis 2018

@zelenaesmolda diky ted jeste vyruzuju ty as a jsem snad pripravena do ceska

zelenaesmolda
16. lis 2018

@alicealice1982 tak to mas fajn,me to trvalo 8 mesicu a kdyz uz mi to konecne vyridili tak mi ta platnost za asi 3 tydny konci :D

alicealice1982
autor
17. lis 2018

@zelenaesmolda no to je
Skoda. To.vis anglie ma na vsechno cas. Vyhledala jsem na netu zadost o s2 a k tomu prilozim matb1 kterou dostanu cca ve 20 tydnu.tak snad je to ona. A kde v cesku prebyvas?

zelenaesmolda
17. lis 2018

@alicealice1982 v ostrave
matb1 jsem vubec myslim do pojistovny nenesla,az pak tu S2

alicealice1982
autor
21. lis 2018

@zelenaesmolda ahoj no to by prace mela byt zadost o tu s1 jestli to mam spravne a k ni prilozim marb1 a tu.poslu a pak by mi meli poslat uz s1 hotovou

zelenaesmolda
18. pro 2018

@alicealice1982
matB1 jsem posilala tusim k S2,k S1 ne

filodendron
8. čer 2020

@zelenasmolda @alicealice1982 @petylinde @nataliehanikyrova Ahojte, viem ze je to uz starsia diskusia, ale riesim nieco podobne. Chcem sa opytat, aku UK adresu ste davali na S2 form, ked ste vedeli, ze sa uz nevratite? Odhlasili ste sa z UK adresy natrvalo pri odchode?

zelenaesmolda
8. čer 2020

@filodendron Ja jsem uvedla adresu sveho ex