Holky když mě kvůli těhotenství náhodou přesunou na jinou pracovní pozici a stáhnou mi peníze, z čeho se pak bude vypočítávat až nastoupim na MD? Z toho platu před nebo i z toho nižšího příjmu. A kdybych šla na nemocenskou, to se počítá z toho nižšího? Díky všem
Ale jinak ano, pokud bude pobírán vyrovnávací příspěvek v těhotenství, tak se to při výpočtu zohlední, takže to bude z té mzdy před snížením.
Díky 👍takze kdybych nepobirala vyrovnávací tak se to z toho vyššího počítat nebude ? A nevadí že jsem pracovala před tim snížením pouze 5 měsíců? To se v vypočítá MD jen z těch 5 ti měsíců?
Přesně tak, je nutný, abys ho pobírala. A jo, bylo by to z tech 5 mesicu.
Super a uznají mi ho když budu třeba týden marodit nebo budu na očr s dětmi ?
Jo, to vůbec nevadí, podstatné je, abys ho brala, je jedno, ze se ti do toho budou motat neschopenky a OCR.
Jo a pak keste bacha na to, pri zadosti o ppm, v te priloze, co vyplnuje ucetni prave ona zaskrtava, zes ten prispevek brala, tak radeji pohlidat, zejmena u tech, co maji twhotnou zamestnankyni jesnou za desetiletí.
Dobře, děkuju za info a rady😊
Ahoj, pokud budeš mít nižší mzdu, tak si zazadej o vyrovnávací příspěvek. Mateřská by se Ti mela pocitat z předchozí mzdy, protože ochranná doba 180 dní (tj. 6 měsíců), ale ještě si to ověř na UP, kam spadas.