Ahojte,
pokusim se nejak srozumitelne popsat situaci a snad se nekdo zorientuje a poradi 😀
takze v r.2007 jsem v 5. ročníku SŠ (a soubezne 1. rocniku VS) otehotnela, před porodem jsem prerusila denni studium na SS, skola mi vyplacela MD a po sestinedeli se opět do skoly vrátila, tím pádem mi vznikl nárok vybrat si 3 letou variantu RP. V červnu 2009 jsem odabsolvovala na SS, na VS pokracuju dalkove a opet jsem otehotnela. Termin mam na konci unora, takze kdyz odectu 6 tydnu pred, jeste se vlezu do 270 dni od ukonceni studia na SS.
A ted o co mi jde 😀 jako matka na RP bych mela mit automaticky narok az na 4letou variantu ode dne narozeni druheho ditete, ale zaroven jsem v te lhute od konce skoly, takze pokud to spravne chapu, dostanu znovu materskou a pak si muzu vybrat 3letou variantu? nebo tam hraje roli i ta druha skola? 😕
Nemam narok ani kdyz mi to vychazi do tech 270 dnu od ukonceni studia?
Ne, těch 270 dní od ukončení studia je v případě, že nastoupíš po ukončení školy do práce a nestihneš technicky odpracovat těch 270 dní, tak se ti do nich započte to předchozí studium. Ale ty v současnosti nejsi nemocensky pojištěna, takže nesplňuješ tu druhou podmínku a to být ke dni nástupu na PPM nemocensky pojištěna nebo v ochranné lhůtě max. 180 dní od jeho ukončení.
aha, tak diky za vysvetleni 🙂
Ahojky, pokud současně se studiem nikde nepracuješ, tak nárok na PPM nemáš a od porodu budeš brát rovnou RP na 4 roky. Případně by mohl na PPM nastoupit otec dítěte, pak zvolit 3 letou variantu a převést RP na tebe.