Souběh rodičovského příspěvku a nemocenské. Máte zkušenost?

neliniezoe
10. únor 2020

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat holky, zda nemáte některá aktuální zkušenost s čerpáním rodičovského příspěvku a souběžně nemocenské. Popíšu situaci. V půlce ledna jsem měla ohlášený nástup do zaměstnání, dcera dovršila třetí narozeniny, bohužel z důvodu rizikového těhotenství jsem nenastoupila do práce, nýbrž na neschopenku. Rodičovský příspěvek mám nastavený do května letošního roku. Dnešním dnem mi byla zaměstnavatelem proplacena nemocenská, ale postrádám rodičovský příspěvek. Měla jsem za to, že lze uplatnit souběh čerpání rodičovského příspěvku a nemocenské...Nemáte prosím někdo aktuální zkušenost? Děkuji za jakoukoliv odpověď. Nikol

jatva
10. únor 2020

malo by to ist uplne v pohode. Rodicak nemam este ani ja na ucte.

ataner88
10. únor 2020

@neliniezoe me rodicak prisel az dnes a bezne chodil 7-8....asi hodne zadosti o zmenu, tak se to trochu zpozdilo. Ja na tom budu stejne v kvetnu a taky mi bylo receno, ze to jde bez problemu.

sayast
10. únor 2020

@neliniezoe pobiram RP i PN. Aktuální rodicak mi zatím také nepřišel. Minulý měsíc bez problemu

nanaxx
24. srp 2020

Ahoj, prosím, jak to bylo nakonec s tím RP a PN? Jsem nastoupena v práci, ale stále beru RP. Příští měsíc mě čeká operace, tak mě zajímá, jak to je 🙂 Děkuji