Pěkný den všem,
je tady, prosím, někdo, kdo se vyzná v pracovně právních vztazích? Potřebovala bych malou radu.
U současného zaměstnavatele pracuji od roku 2010 se smlouvou na dobu určitou, kterou mi každý rok prodlužoval. Současnou smlouvu mám do konce roku. Dostala jsem nabídku spolupráce ještě na leden 2015 a pak má pozice zaniká. Ke konci února bych nastupovala na mateřskou dovolenou (spadám do ochranné lhůty).
Zajímalo by mne ale, jestli bych se nějak neochudila o mateřskou, když bych měla jakoby novou smlouvu na dobu určitou jen na jeden měsíc.
Děkuji za rady 🙂
@j.a.n.i Právě, že smlouva mi byla prodlužovaná už 4x a nejsem si jistá, jestli zákon umožňuje další prodloužení... Proto nevím, jestli bych na ten měsíc nedostala "novou" smlouvu a tím se připravila o mateřskou.
@prostenika85 Tak ono záleží od kdy, nesmí být prodloužená víc jak 2x od té novely zákoníku práce, ale ta přesně nevím kdy byla, na to co bylo předtím se ohled nebere.
PROSÍM,POTŘEBUJI PORADIT,MOC SE V TOM NEVYZNÁM 😵 PRACUJI,SMLOUVU MÁM DO 31.12.2014 NA DOBU URČITOU,JSEM TĚHOTNÁ .JAK TO SE MNOU BUDE POTOM?? NA PRACÁK JÍT TĚHOTNÁ NEMŮŽU,ODPRACOVÁNO 270 DNÍ BĚHEM DVOU LET MÁM( POČÍTÁ SE TO Z VÍCE PRACÍ? BYLY TAM DVĚ),MÁM JÍT TEDY NA NEMOCENSKOU DNEM UKONČENÍ TÉTO SMLOUVY? NADŘÍZENÝ JE VELICE FAJN,MÁME DOBRÉ VZTAHY,ON MI BUDE NEMOCENSKOU PLATIT NEBO PROSÍM JAKÉ MÁM MOŽNOSTI?? DĚKUJI MOC 😵 😵
chci se zeptat budu mít mateřskou?pracuji od 1.3.2014, na neschopence jsem od 13.11.2014, konec smlouvy 31.8.2015. termín porodu červenec 2015. vím, že musí být odpracováno 270 dní...někdo psal, že se do toho započítává neschopnost, že jsem účastná na nemoc.pojištění.
@beruska777 Jo, neschopnost v době trvání pracovního poměru se do toho počítá.
@j.a.n.i díky moc...tak můžu být v klidu jestli mi všechno dopadne dobře🙂
@prostenika85 No, pokud je u stejného zaměstnavatele na stejnou pozici (možná i na jinou, ale tam ji nejsem úplně jistá), tak se to bere jako prodloužení.