ahojte som slovenka s prechodnim pobytom v Praze mam narok na porodne tu v cechach?na prve dieta som dostala na slovensku no teraz to uz nejde dakujem
aha takze na nic nemam narok??? smutne ☹
Ahoj a prečo nežiadaš na slovensku? Jak já dobre viem tak je jedno kde máš prechodné bydlište ale jedná se o trvalé a ked to máš na SK tak ho dostaneš.
nie nedostanes od roka 2014 musis tam zit
ahoj,... som na tom podobne, na SK nedostanem pôrodne .. veľmi smutne.. ale čo už, takto to na nás ušili..
a dostavaš tu rodičovský príspevok ??? (v CZ)
ano to anno a teraz matersu znova
aká výška je rodičovského príspevku ???
11500 na 2 roky 7100 na 3 roky
to už fakt na SR pri druhem nejde?..ja ho dostala.
ahojte, stále dokola študujem ten nový zákon ohľadne toho porodného zo SR, žijem v ČR, ale ešte v roku 2013 by som oň mohla požiadať. Viem že od 2014 je tam zmena, ale chcem sa Vás spýtať je tu niekto kto sa pokúsil o porodné zo SR aspoň požiadať? Ďakujem
Ahoj,mozete mi poradit,prosim?som slovenka vydata za cecha.byvam a som poistena v cechach.nemam tu ale trvali pobyt ani pracovnu zmluvu a vraj z toho dovodu mi porodne za mietli.myslite,ze by o to mohol poziadat aj manzel?alebo sa uz s tym neda nic urobit?dakujem za radu
V ČR je možné porodné pouze na první dítě a pouze tuším do 2,4násobku životního minima rodiny. Velká většina lidí, i těch s dost podprůměrnými příjmy, na porodné nedosáhne. Je to určeno opravdu pro ty "sociálně slabé". Nevím, jaký na to má vliv trvalý či přechodný pobyt, každopádně - není to tvoje první dítě, tak si myslím, že automaticky nárok mít nebudeš, i kdybys byla naprosto bez příjmů.