Ahojte, potrebovala by som poradit ako je to z cerpanim materskej, rodicovskeho prispevku a porodneho 🙂 Moja situacia je taka, zijem v Cr od roku 2006, mam vybaveny prechodny pobyt od roku 2010 a som aj zamestnana od roku 2010, ale iba na polovicny uvazok. Momentalne este pracujem, ale od 14.2.2015 odchadzam na matersku dovolenku. Matersku by som mala teda poberat tu v CR, ale neviem ako to bude s rodicovskym prispevkom 😒 Budem ho moct poberat tu v CR? A tiez porodne by som dostala tu alebo na Slovensku?, mam priemernu hrubu mzdu max 13tisic Kc.. Neviete poradit niekto s podobnou situaciou?? Moooc dakujem 😉 🙂
Neboj, staci ist na urad, kde ti vsetko povedia a poradia. A so Slovenskom nemas nic spolocne ak si tam neodvadzala dane. A od 2.1.15 na SK uz nemas ani narok na porodne, ak tam nepobyvas ☹ niekedy stacil trvaly pobyt, ale uz nestaci ☹ A tu CR davaju porodne iba tym, co su na tom fakt biedne ☹
V téhle skupince najdeš třeba i další rady, co by se ti mohly hodit 😉 https://www.modrykonik.cz/group/5503/detail/
Ahoj ja som sa na to bola pítať sice tu žijem 8 rokov ale povedali že mi ho nedajú že do porodu nemám pracovnú zmluvu.Ale například budem dostávať aj materskú pretože som na rizikovom tehotenstve a v byvalom zamestanani mi platili to nemocenské takže dstávam norálne peniaze so sociálky teraz a pak nastúpim na materskú.Moj chlap je čech a dieta bude mat trvaly tu tak nechapem.A ze si mam zaziadat o přídavky ked sa to narodí ale to že mi asi nedajú.Tak to vobec nechápem
matersku aj rodicak budes mat z CR, porodne zo Slovenska urcite nie a z CR len ak splnis s partnerom limit na max. prijem pred narodenim dietata, neviem, kolko to je, skus vyguglit, ale nepoznam nikoho, kto by nan mal narok