Vážené maminky , jakožto prvorodicka se Vás zkušenějších chci optat .Termín porodu mám v listopadu , vláda schválila peníze pro dětičky narozené od 1.1 2020
Moje otázka zní :1) dosáhne mě dítě na zvýšení příspěvku ?
2) nikde nepisou zda se navyšují příspěvky i pro maminky s dvojčaty ?Zajímá mě , zda mohou logicky počítat též s navýšením ?
3) A to mě asi ukamenujte , já toto opravdu nevím : jak dlouho se mi vlastně vyplácí mateřská , vím že na ni nastupují 6 týdnů před porodem , ale jak dlouho trvá ?
Děkuji za odpovědi 😊
Vláda nic neschválila!!!!! Je to pouze další z návrhů.
Už je to prý schválené
Pokud dojde ke schválení, dle mě by to mělo platit i na dvojčata - je přeci dáno 1,5 násobek klasického RP, viz novela zákona 117/1195 Sb. Jinak by to bylo celkem nešťastné řešení, dle mě. Mě se to už netýká, ale všem maminkám to přeji, ať to opravdu dodrží.
Zde máte oficiální stanovisko, na jiné stránky je zbytečné koukat: https://www.mpsv.cz/cs/35544
Nj,ale prezident to jeste nevidel,ze?
ale pořád jen návrh.... musí to projít ještě poslaneckou sněmovnou, senátem a prezidentem ... pokud se nemýlím.
Takže podle návrhu by na dvojčata a vícerčata mělo jít 1,5 * 300 000, tedy 450 000.
JE PSÁNO ZŘEJMĚ SE ZVEDNE, COŽ ZNAMENÁ VELKÉ KULOVÉ ZATÍM🙂
Už je to schváleno na 100% ?
@j.b.
ne
@zelenaesmolda sem si myslela jen mě kamarádky zmatly.
@j.b.
podle me to schvali,to by byl strasny bordel kdyby ne,to si nelajznou
MD trvá 28 týdnů celkem, u vicercat 37 týdnů.
Navyseni RP ještě schválené není, a pokud bude budeš již pobírat celkovou částku 300 000,-
Pro vicercata je momentálně e 330000,- a tam se navyšování nekoná.