RP, pro rodiče A platí podmínka č.9 p.b - kdo žádal?

partyzanka91
26. dub 2016

ahoj maminky,
chtěla by jsem se zeptat jestli je tu ještě některá, co přišla v průběhu pobírání rodičáku s prvním dítětem o práci a pak se jí hned narodilo druhé a plynule navázala na RD bez nároku na PPM a žádala si o výši RP 7 600 (na celou dobu ne jen prvních 9 měsíců a pak 3 800) na základě téhle vysvětlivky? Rodič A jsem samozřejmě já - žadatelka o RP a ta podmínka ve vysvětlivce č. 9 písmene b pro mě platí. Pokud jste takto někdo žádal co všechno po vás chtěli doložit? Chtěli nulový papír že nemáte nárok na PPM? A chtěli po vás též nějaké potvrzení že s prvním dítětem jste nárok na PPM měla? díky já mám pořád takový pocit že pouze vyplněná žádost o rodičák se zaškrtnutím tohoto odstavce stačit nebude. Navíc se paní na pracáku moc netvářila že by o téhle odrážce něco věděla

j.a.n.i
26. dub 2016

@partyzanka91 Mělo by stačit pouze zaškrtnutí této odrážky, potvrzení o tom, že jsi minulo PPM měla už tam mají, stejně jako tam mají informaci o tom, že žádáš návazně na ten minulý rodičák. Požadovat cokoliv navíc nemají nijak zákonně podloženo.

partyzanka91
autor
26. dub 2016

@j.a.n.i. no já jsem tam právě byla si zvýšit RP na Míšu na strop aby mě propadlo co nejmíň peněz a při té příležitosti jsem se na to ptala a dotyčná úřednice se furt tvářila jako že žádná taková výjimka neexistuje a že pokud ani já ani otec nedáme ten vyměřovací základ tak je to automaticky na 4 roky. To jsem ještě u sebe neměla ten papír tak jsem jí to tam nemohla ukázat - tam se to v té odrážce totiž píše jasně. No tak pak to tam ta´tka ponese vyplněné tak mu snad nebudou dělat problémy. Jo navíc mě ta úřednice říkala že chci nulovej papír na mateřskou (ten co mi dá doktor). Podle mě zbytečnost. Teď už e tím nehodlám stresovat a raději si užiju posledích 48 (cca) hodin s bříškem, těšení se na miminko a na ty první společné chvilky

j.a.n.i
26. dub 2016

@partyzanka91 Hele oni toho nakecají... ale když se člověk nedá a nechá to proti potvrzení na kopii na podatelně, tak je to hned jiná situace, protože oni by museli ten požadovaný papír dožádat oficiálně a uvést na základě čeho ho chtějí... a to už je problém, když je to jejich výmysl 😀