Dobry den, ahoj,
Prosim, dotaz…. Kdyz protahnu rodicak do 4 let veku ditete zustavam statnim pojistencem? Nebo statnim pojistencem prestavam byt s uplynutim 3 let rodicovske dovolene…?
A dite muze chodit do skolky, ikdyz pobiram dale po 3 roku veku ditete RP? Dekuju za postrehy 😊
Syn chodil do MŠ normálně, když jsem ještě pobírala RP. Už jsem i pracovala (než šel do školky, ale současně s RP),ale to vliv asi nemělo.
Ano, stát za tebe platí pojištění z titulu pobirani RP.
Školka omezena není, pokud je dítě starší 2 let.
@krisstina93 ale bude, pokud po 4 roce bude paní "na pojišťovně" jako pečující o dítě ne? To ještě nezrušili že? Já jsem kdysi šla do práce až když mělo dítko 4,5, ale to jsem byla na UP, už ne "na pojišťovně", tak se školkou problém nebyl.
@andelka ne, to je pečující o dítě do 4 let věku a omezené to není nijak. Pak je pečující o dítě do 7 let věku jednoho a když jsou děti dvě, tak do 15 let toho mladšího. A to je vedené jako ,, žena v domácnosti,, a tam je to už časově omezené , že dítě nesmí například do družiny a víc jak na 4h do školky.
Pojištění stát hradí pouze zdravotní od těch 4 let. Sociální si buď musíš platit sama a nebo nemusíš 🤷
Zůstáváš dokud pobíráš RP. Můžeš i po této době, ale jako pečující o dítě do 7 let je omezení pro pobyt v MŠ.