Rodičovský příspěvek na druhé dítě

bartuskova25
10. led 2019

Ahoj holky mám dotaz,jsem momentálně v 7 týdnu těhotenství doma mám 16 měsíční holčičku ,termín porodu budu mít srpen/zari ,teď dotaz ohledně rodicaku,příští týden v pondělí mám s jednanou schůzku na sociálce ohledně navýšení peněz ať co nejvíc do té doby vyberou zbývá mi ještě nějakých (145 tisíc )já jelikož podle mého vyměřovacího základu bych nemohla dostávat víc jak 9 tisíc budu mít výmerovaciho základ od manžela abych dostávala větší peníze ,co mám říct paní na socialce proč to chci na výsit určitě de bude ptát ,ze chci jit do prace nebo co ? To ze sem znovu těhotná ji říct nemůžu ☹️Kdo je ve stejne situaci

jaja01k
10. led 2019

@bartuskova25 Rodičovský příspěvek se řeší na úřadu práce, ne na sociálce. A nikoho nebude zajímat, proč si ho chceš navýšit.

makronka222
10. led 2019

Chlap musi dolozit prijmy, da mu to ucetni, pak si tam spolu zajdete ohledne navyseni RP kde vymeri zaklad dle jeho prijmu. Jim je uplne fuk, proc si to chcete navysit.

morcica
12. led 2019

Mám podobný problém, tak se vetřu. Takže nejdřív je potřeba u manžela v práci od účetní nechat vyjet doložení příjmů a potom na úřad práce? Chápu to správně? A na rodičáku zůstanu já, i když se to posuzuje podle manželova platu?