Ahojte, mám dotaz malá se narodila 27.4.21 od té doby žádám o RP, několikrát jsem tam musela opakovaně podávat rodný list (nechápu proč) od 10.5 tam mají žádost podanou, 7.6. jsem tam byla osobně a paní úřednice mi řekla že vše ok. Zatím mi nic nepřišlo (schválení které budou posílat do datové schránky) kdy můžu čekat první výplatu rodicaku? Myslíte že to stihnou ještě tento měsíc ? Děkuji
@sigyn Ježíši..🤯 to je děsný.. jak na všechno mají času dost...
@sigyn a za jak dlouho vám přišel dopis o schválení?
počítala bych tak na 50 % že zašlou ještě tento měsíc.
@adula000 dík za odpověď a to asi až ke konci měsíce že ? Nevím jak jsou výplatní termíny pro prahu (Stodůlky)
@radkas1990 no každý kraj to mívá jinak, ale u nás byl první výplatní termín 9 a druhý 20. Takže spíš až ke konci měsíce.
@adula000 děkuji 🙂
@radkas1990 a taky záleží jestli je to na účet nebo na složenku že ? Tam je to delší ...
@radkas1990 co vím, tak složenka chodí většinou dva dny po účtech
Děkuji holky jste zlaté 🙂
@radkas1990 Ještě holky dotaz četla jsem v nějaké diskuzí že jedna maminka podávala žádost o rodičovský příspěvek na konci měsíce (od narození miminka např. 20.3) a že ji přišel rodicak za celý měsíc březen . Není to nějaká blbost ?? Ještě holky dotaz četla jsem v nějaké diskuzí že jedna maminka podávala žádost o rodičovský příspěvek na konci měsíce (od narození miminka např. 25.3) a že ji přišel rodicak za celý měsíc březen . Není to nějaká blbost ??
@radkas1990 mě přišel hned měsíc po vyřízení, jak mi skončila PN, takže záleží na ossz 🙄
@radkas1990 mě přišlo schválení tak do 14 dní od podání žádosti.
@radkas1990 jinak rodicak jsem začala pobírat od srpna a v září mi přišli peníze
@radkas1990 rodicak je vždy zpětné. Takže když ho schválí třeba od června, tak první peníze přijdou v červenci.
@veroniquecz děkuji. Jen se v tom neorientuji 🙂
@amazonkajanik já jsem PN neměla takže ....
@veroniquecz jako za celý měsíc ? I když je podán skoro na konci měsíce ?
@radkas1990 tak ona PN u mě byla místo PPM, je tam stejný interval v podání žádosti o RP
@amazonkajanik no on ani pmm jsem neměla ... Tak uvidím třeba úřady na konci měsíce překvapí
@radkas1990 tak to potom jo,no
@radkas1990 a od jakeho data jsi zadala začátek pobírání?
P13 posílá rodičovský příspěvek 10.
@veroniquecz 27.4.2021 od narození
@felixfelicis děkuji. 🙂 Takže po víkendu by měl být teoreticky a druhý termín náhodou nevíte ?
@radkas1990 je jen jeden termín, tento měsíc už příspěvek přišel, tak až zase další měsíc.
@felixfelicis mě právě paní na sociálce říkala že jsou termíny dva. A pak člověk. Nemá být zmatený 😕
@radkas1990 Aha, tak to nevím, chodí mi stále ve stejný den. PPM ale chodi jiny den, tak možná jestli paní nemyslela tohle.
@felixfelicis PPM jsem neměla.
Já čekala skoro 50 dní. Jak má stát něco platit, tak má vždycky času dost. 🙄