Ahoj maminky, mohly byste mi prosím opravdu polopatě vysvětlit postup žádání o rodičák? Prý bych měla oběhnout úřad práce a správu soc.zabezpečení, ale ztrácím se v tom. Mám PPM, ale měla jsem tak nízký plat, že bych nedosáhla na dvouletou variantu čerpání příspěvku, takže potřebuju použít příjem od manžela - je na to nějaký formulář nebo mu dají potvrzení o příjmu rovnou v práci? A můžu to vše vyřídit i mimo moje trvalé bydliště? Pobyt mám psaný u rodičů, ale bydlíme v manželem v jiném kraji v podnájmu a nechce se mi s mimčem cestovat přes půl Moravy kvůli razítku a navíc kdybych pak ještě zjistila, že mi něco chybí... A musí to manžel vyřizovat se mnou, když jde o jeho příjem, ale doma jsem samozřejmě já? Ocením popis jak pro blbý 🙂 Děkuju 🙂
@vendicka Manzelovi daji v praci potvrzeni o prijmu. S tim se jde na socialku, kde ti vypocitaji denni vymerovaci zaklad a s tim potom jdes na urad prace s zadosti o rodicovsky prispevek. Manzel s tebou jit nemusi (radeji si vezmi s sebou jeho obcanku, myslim ze ji po mne chteli), ale tusim ze to musis resit tam, kde mas trvale bydliste.