Dobrý den, chtěla bych se zeptat kdy jste žádali o rodičovský příspěvek, jestli že jste neměli nárok na mateřskou ?? Jsem student tudíž nemám nárok na mateřskou a nikde jsem se nedočetla kdy o tento příspěvek žádat a na jak dlouho si ho mohu jako student rozložit, zda na kolik let chci, a nebo ho dostanu automaticky na 4 roky. Předem mockrát děkuji za odpovědi .
@adka1903 Žádat můžeš hned jak dostaneš rodný list dítěte. A max. možná výše rodičáku na měsíc je 10 tisíc 🙂
Taky jsem studentka, bez nároku na MD, tudíž RD budu mít max. 10 000 Kč. Je to ale běžně dohledatelná informace ;)
@j.a.n.i Informace o tom, kdy o RP žádat není ani na stránkách úřadu ( což byla má první otázka), ne výše RP, to si umím najít . A na druhou otázku jsem se ptala : na jak dlouho mi dají RD, jelikož jsem četla, tím že jsem student , tak nemám nárok si ji naplánovat na kolik let chci, ale dostanu jí automaticky na 4 roky , proto jsem se ptala kde je pravda a zda je tu někdo, kdo už si toto zažil a byl by schopen mi poradit . Takže si prosím rýpání nechte pro někoho jiného, díky!
@adka1903 To není žádné rýpání, to jsou opravdu snadno dostupné informace. Když musíš k žádosti doložit rodný list dítěte, je evidentní, že před porodem žádat nemůžeš. A po porodu můžeš žádat kdykoli, nikdo tě nenutí žádat hned, můžeš klidně v půl roce dítěte. A nic jako "na čtyři roky" není už dlouho, už roky se do žádosti nepíše doba pobírání příspěvku, ale jeho výše. A když si vygooglíš, že můžeš dostat až 10 tisíc měsíčně, jako studentce ti musí být jasné, že to na 4 roky nebude😀
@adka1903 Ale no tak, když už si líná či neschopná si informace najít, tak alespoň nelži https://www.uradprace.cz/web/cz/rodicovsky-pris...
@adka1903 az se mimco narodi☺️