Ahojte holky,je tu někdo kdo pobírá rodičovsky příspěvek a přitom pracuje?
Ovlivní to nějak ten příspěvek? Děkuji 🙏🙄
Můžeš chodit do práce a vydělat si kolik chceš, jen musí být postaráno o malé. Já spíš řeším to, že bych chtěla chodit i při mateřské, ale to budu muset nosit prcka sebou 😂
@pechyna4 při mateřské můžeš po 6 týdnech, ale ne na smlouvu, na kterou ti mateřská běží. Časově to omezené není.
@pechyna4 při PPM nesmíš pracovat na smlouvu, ze které ti pPm plyne. Např já mám smlouvu na léčebně preventivní činnost, čili nemůžu dělat doktora, ale můžu pro nemocnici dělat vědu, výzkum, audity, dokumentaci atd. Při pobíraní rp už nejsi vázaná nijak, jen počtem hodin, které tvé dítě smí strávit v kolektivním zařízení, ale budou ostatní vědět líp, my se doma střídáme a pomáhají babičky. RD není povinná, já ji čerpala tři měsíce a pak jsem se vrátila na 0.1 úvazek
@drep to omezení se týká dětí do 2 let. Pak už podle libosti nebo potřeby, takže klidně na celý den.
Dekuju moc holky ☺️☺️
Takže chápu to dobře?
Kdyz jsem na mateřské, tak můžu po 6 tydnech jit do práce, ale musim dělat neco jineho, než mam ve smlouvě,ale můžu pracovat i u jiného zamestnavatele.
A kdyz jsem na rodičaku tak už je to jedno co budu dělat, i klidne to co jsem dělala předtím.
Naštěstí mam rodinu blízko sebe, takže o hlídání by bylo postaráno.
A rodičovský příspěvek se může brát minimálně 6 mesicu, max 4 roky?
Tady je ještě jedna věc, mela jsem smlouvu na dobu určitou do ledna, ale neprodlouzili mi to. Ale skrz těhotenství a problémům okolo toho, jsem na neschopence uz od prosince. A materskou budu pobírat pry od nich. Tudíž kdyz u nich nemám jakoby smlouvu, tak bych při mateřské mohla vlastně dělat zase to same co predtim ne? 🤔
@pechyna4 ano, po 6N a na jinou smlouvu než ti běží mateřská, je jedno jestli u stejného zaměstnavatele nebo jiného. Mateřskou ti nevyplácí oni, ale OSSZ, RP pak ÚP.
@pechyna4 ještě k tomu dotazu - minimální dobu čerpání RP ti stanoví denní vyměřovací základ, který představuje strop měsíční dávky. Podle toho si pak rozpočítáš počet měsíců max do 4 let dítěte. Měnit výši můžeš každé tři měsíce, ale limitem bude vždycky ten DVZ.
Řeším teď to samé. Jsem na rodičáku s druhým dítětem a v práci by mne potřebovali na občasnou výpomoc. Rodičák mám na 4 roky, budu brát peníze i přes to že budu chodit do práce brigádně(stejný zaměstnavatel)? A musím to hlásit na pracáku?
Prace ho nijak neovlivni, skolka do 2 let ano.