Dítě se mi narodí v půlce září, přemýšlím jestli jít na rodičák na 3 roky nebo 4 roky. Když půjdu na 3 roky, bojím se, že mi ho v září nevezmou do školky, když mu nebudou ještě 3. Co jsme byli ve školce na dnu otevřených dveří se starším synem, tak paní učitelka říkala, že když je srpnovej bude problém, aby se do školky dostal, bude nejmladší, a dávají prý přednost starším. Tak mě do vyděsilo, když se narodí až v září a já budu muset do práce, co když mi ho nevezmou. ??
@matkacekatelka jejda, však teď nemusíš nic řešit. Jednak budeš mít PPM a druhak se dá s rodičákem libovolně šoupat každé 3 měsíce.
@matkacekatelka rodičovská dovolená u zaměstnavatele je stejně jen na tři roky, pak si můžeš požádat o neplacené volno, které ti ale nemusí povolit. Rodičovský příspěvek si dej taky klidně jen na tři roky, když budeš doma zůstávat déle, můžeš si jeho pobírání ke konci prodloužit ( jen ti bude chodit malá částka)
V jakém jsi kraji? U nás na menším městě není problém vůbec, do školky se dostanou i 2,5 letí.
Já čekám holčičku na začátek září, nejdřív MD, pak si rodičák dám do tří let a uvidíme časem, jak se to bude vyvíjet. Kdyžtak nastavím, s tím že já se teda už kam mít vrátit nebudu. Každopádně nestresuji, když se ani miminko ještě nenarodilo 🙂
@matkacekatelka Skoro do půl roka dítěte jsi na mateřské, nic bych zatím neřešila a kor když se dítě ještě nenarodilo.
🙈