Vim,ze uz to tady asi bylo,ale chci se zeptat,rodicak mam do 30.9.2020,chci se zeptat,zda se na me vztahuje navyseni? A popr.musim si to nejak navysit,abych stihla vycerpat celych 300000,- do zari?diky
A jakou máš nastavenou měsíční částku?
@ssarka89 Podle mě vztahuje. V nejbližší době přijde dopis z ÚP. Mně přišel dnes, okres Hradec Králové.
V dopise bylo, kolik mám vyčerpáno, jaký je můj vyměřovací základ, takže si člověk snadno mohl spočítat, jak by bylo třeba si příspěvek navýšit.
@eithelwing tak to je super, pockam,jestli prijde a popr.se tam pujdu v lednu pozeptat
me by spis zajimalo, jestli uz prvni suma prijde v lednu?
Dopis přišel dnes,já to měla do 3 let syna (cerven)Beru 7000 a jak jsem.si to dnes spocitala tak.m8 to vyjde do jeho 4 let pobírat stále 7000 co beru teď.Ale doma půjdu v synovych 3 letech,takže to bude rok krásny příjem 🙂 Jinak v dopise je vše srozumitelne popsáno.
@perexka Chodit bude stále stejně, pokud si to sama nezvýšíte. A pak to je až další měsíc od změny.
Já jsem asi úplně blbá, ale z dopisu jsem nepochopila, jestli ro zvýšení stačí vyplnit formulář a poslat ho nebo musím znovu doložit papír ze socialky z denním vymerovacim základem.
@barkasykorka nemusíš nic dokladat pokud to nebude vyšší než tvůj dvz. Je to tam jasně psané
@barkasykorka nic se dokladat nemusi, staci zajit na UP a ze chces mesicni davku zvysit nebo snizit
@ssarka89 Pokud to teď máš rozpočítáno do 4 let věku dítěte, tak si částku navyš, jinak o těch 80 000 přijdeš. Pokud to máš na kratší dobu a nezměníš si to, bude ti chodit stále stejná částka, ale déle, max do těch 4 let. To si spočítej, jak ti to vyjde.