ahoj holky, pamatuju že se muselo aspon 270 dní platit nemocenské pojištění jinak nebyl na nic nárok, je to pořád tak? Já jsem nezaměstaná, nemohla bych si vybrat nic a přítel dělá osvč.
Díky moc
jo tak to je super 🙂 už jsme u druhého dítka to tehda dělali přes taťku že byl jako na RP měsíc a pak to převedl na mě, ale to byl ještě zaměstnanec, tak se radši ptám 🙂 Já nevím holky ještě jednu věc, je to tak že když on si to platí tak já si můžu automaticky volit nebo si ten RP zas musíme přehodit ?
aha tak to nechápu, ono se zas musí být nějaký denní vyměřovací základ? ted si platí 130kč, nevíte kolik by si musel platit abysme měli nárok na dvouletý rodičák?
tak příjmy má okolo 150 000 na ten žl, takže v tom by problém nebyl, uvidím jak se dohodnem
to je částka za měsíc a je to částka před zdaněním atd.
no říkal že stejně bude platit letos víc, takže by to mohl zvednout na 380kč, ale že to ještě musí spočítat 🙂 to už by stačilo, ale uvidíme to je letos a já budu rodit v příštím roce tak bůh ví co zas příjde za změny
já vím no, jen mě to štve, že se to furt mění, tak aby člověk jak ostříž sledoval co se děje
pokud si ho jako osvc dobrovolne plati, tak si muzes vybrat. muj si ho neplatil, sem doma na 4 roky ☹