Ahoj, v březnu čekáme mimčo a potřebuju poradit. Nemám nárok na mateřskou, takže budu rovnou žádat o rodičák. Je nějaká šance, abych si ho mohla zvolit pouze na tři roky? Nebo mi to bude automaticky rozděleno na 4? Otec dítěte je pracující. Díky
@dominika07 od letosniho roku mas narok si jej zkratit na 3 roky i ty sama 😉, i prestoze nemas treba odpracovane 😉
Koukala jsem na různé stránky a chápu, že si můžu zvolit těch 29 měsíců cca 7600, ale můžu si zvolit i celé tři roky po cca 6100?
@dominika07 max.mesicni castka je 7600,takze mene samozrejme muzes ;)
@dominika07 Od letosniho roku si muzes zvolit i ty sama, aby jsi mohla jit i drive do prave, muze si to zvolit i na tri roky, ale maximalni mesicni castka je myslim 7600 kc.
Díky
Takže i ja ktera sem na rodicaku konci mi teda 2.7 a narodí se mi mimco v zari si muži zazadat o to ze budu po celou dobu 3let dítěte brát 7600kc?? Chápu to dobre?
@alexkisss pokud chceš těch 7600, tak je to jen na 29 měsíců, což je cca 2 a půl roku
Od ledna 2018 je uprava a muzes i ty volit (i kdyz omezene).Koukni zde: https://m.penize.cz/rodicovsky-prispevek/326065...