Dobrý den prosím o radu budu si muset prodloužit rodicak
Kvůli tomu že nemáme hlídání , e syna vezmou do školky nejdřív příštím unoru a já bych měla nastoupit v prosinci do práce kde mne práce vyžadovala být na telefonu a o line cca od 9 - 17 atd a pak určitě bude potřeba nějaká doba na adaptaci ve školce a taky může být nemocný atd..jak to vím od maminek co mají tady děti ve školce a já mám RD jen na 3 roky stačí tyto důvody pro prodloužení RD o půl roku? Dekuju
@prosinec2019 prodloužit rodičovský můžeš bez zdůvodnění, jen nesmíš ještě vybranou celou částku. Prodloužit rodičovskou dovolenou nelze, ale můžeš se zaměstnavatelem domluvit na neplacenem volnu. Nicméně není povinností zaměstnavatele této žádosti vyhovět.
@prosinec2019 už jsem si řidičák prodlužovala dvakrát a žádný odůvodnění nechtěli.🙂
RD ti tak jako tak končí třetími narozeninami, můžeš na ÚP změnit výši rodičovského příspěvku a tím si prodloužit jeho čerpání, ale celková částka je pořád stejná a v práci si požádat o neplacené volno, ale nemusí ti vyhovět...
@prosinec2019 a jde ti o prodloužení na úp nebo u zaměstnavatele? Pokud jde o dávku na úp, tam je to každému jedno, jen vyplnis žádost. Pokud ale u zaměstnavatele, tak tam musis pozadat o neplacené volno a zaměstnavat s tim nemusí souhlasit
@lachtanice86
@lachtanice86 jde mi o prodloužení RD dovolené u UP..se zaměstnavatelem jsem domluvena
@prosinec2019 je možné že se situace změní ale teď je to horší ještě coviduprotože je hodně nemocnych...a otázka je za jak dlouho vydrží celý den ve skolce
@prosinec2019 potom je to ale jen změna výše příspěvku RP a ten můžeš měnit každé tři měsíce dle vlastní libosti až do vyčerpání celkové částky, žádný důvod se neuvádí jen od kdy a kolik chceš nově čerpat
Žádný důvod pro prodloužení délky pobírání rp udávat nemusíš. Jen to vyplnis ve formuláři. U zaměstnavatele to zařízené máš,takže žádný problém.
@prosinec2019 u UP ale žádná rd neni!! Tam pobiras rp
@prosinec2019 myslím si, že odůvodnění, proč prodlužovat rodičák nikdo nechce. Alespoň po mě v prosinci nikdo nechtěl 🤔