RD mezi MD a RD. Jak to je?

looli
4. pro 2019

Prosím mám dotaz budu čerpat řádnou dovolenou v práci hned po ukončení mateřské pomocí a řekla mi datum do kdy ta dovolená bude to je 14.1.2019 takže od 15.1 bych měla jít na rodicak? Na úřadě mi řekli že musím hned po ukončení mateřské dovolené. Děkuji za odpovědi.

areh
4. pro 2019

Ano, na dovolenou můžeš nastoupit a zároveň brát rodičovský příspěvek. Přijdou ti dvoje peníze. Já jsem to tak taky měla.

600den994
Autor odpověď smazal
Zobraz
looli
autor
4. pro 2019

@600den994 a na úřadě už sis zažádala o rodicak? Tak ti řekli co?🙂

j.a.n.i
4. pro 2019

@looli O rodicak si muzes zazadat od kdy chces, klidne az od 1.3. urad do toho nema co kecat.

drep
4. pro 2019

Md mi skončila ke konci května, zbytek května jsem čerpala dovolenou, červen dovolená a od července rodičovský příspěvek.
Paní na ÚP z toho byla trochu paf a pořád mi nutila rodičák už od června, ale nakonec jsem jim vysvětlila, že to tak prosté nechci a hotovo. Kroutila hlavou, ale bylo po mém 😉

looli
autor
4. pro 2019

Dobře děkuji všem 🙂tak sem zvědavá jestli mě paní poslechne 😁a z práce vám přišlo nějaké potvrzení o té dovolené nebo něco na podepsání?

veruvlv
4. pro 2019

@looli v práci to je u každého jinak - oni nemají povinnost ti to dát, žádá o to zaměstnanec, že ji chce čerpat po ukončení PPM ;) zkus se zeptat u sebe v práci, někdo má na to formulář, někdo nic a ani se neozve, někomu to stačí nahlásit - to je vnitřní postup zaměstnavatele ;) minimálně pokud na to nemáte formulář ofiko, tak bych klidně napsala mail, ať to máš dyztak aspoň napsané, že jsi o to žádala 🙂 jinak rodicak si stanovujes ty od kdy... Bože, zrovna nedávno jsem paní ministryni psala, jaké bludy jsou schopné tam vypustit z pusy 🙏🙄 prý vedoucí nb ředitel úřadu pomohou dyztak 🙏

600den994
Autor odpověď smazal
Zobraz
xcassiopea
4. pro 2019

Žádost o řádnou dovolenou mezi mateřskou a rodičovskou zaměstnavatel musí umožnit a v tomto případě nedochází ke krácení nárokové dovolené za celý rok pokud mateřská v daném roce přesáhne 60 dní. Musí se akorát doručit písemná žádost o řádnou dovolenou návaznosti na mateřskou a po vyčerpání se tam napíše žádost o rodičovskou dovolenou.
O rodičovský příspěvek se zpravidla žádá od 1. následujícího měsíce kdy dojde k ukončení mateřské dovolené (dle informací z úřadu se mateřská a rodičovský příspěvek v jednom měsíci čerpat nemá). Rodičovský příspěvek se může čerpat i během řádné dovolené v zaměstnání, to na to nemá vliv.