Můžete mi prosím poradit, řeším to předčasně, z důvodu složitějšího období. Jedná se mi o to malému budou nyní 2 roky a příští roky mám v červenci nastoupit do práce, chtěla bych si však prodlouzit RP na 4 roky, vím, že mi to zaměstnavatel nemusí dovolit. Kde najdu onen formulář a jak s předstihem musím dát zaměstnavateli vědět?
Zároveň, když mi půjde malý od tří let do školky, mohu pracovat na DPP nebo DPČ i na plný úvazek?
Moc děkuji za odpověď
@katinka24 Prodloužení RP nema se zamestnanim nic společného, to vypnis papir, odevzdas na UP a hotovo.
U zamestnavatele zadas o neplacene volno a na to zadny formular neni, takze bych tam zavolala a pokud se domluvite, tak ti to nejspis personalistka pripravi a ty to jen podepises.
@katinka24 Resite jen vysi mesicni castky rodicovskeho prispevku, na urade prace, je to jeden z tech jejich barevnych formularu. Zjednodusene dokud berete rodicovsky prispevek, mate vsechny ty vyhody (mimo drzeni mista u zamestnavatele, ale napr. zdravotni pojisteni), i kdyz jste zamestnana treba na cely uvazek.
Co se tyce domluvy se zamestnavatelem, tam zadny formular neexistuje, ale samozrejme je lepsi mit dohodu pisemne na papire. Nebo aspon e-mailem potvrdit zneni vasi domluvy.