Ahoj všem, prosím o radu. Synovi budou příští rok v březnu 3 roky, ale chtěla bych s ním zůstat doma alespoň do září (tedy do necelých 3 a půl roku). Problém je, že jsem na RD nastupovala jako nezaměstnaná z ÚP. Vím, jak se prodloužení rodičovské dovolené řeší se zaměstnavatelem, ale jak je to s Úřadem práce? Jde mi jen o to, aby za mě do září bylo hrazené sociální a zdravotní, ale zároveň nechci být vedená jako nezaměstnaná a docházet každý měsíc na ÚP. Syna bych chtěla dát v září do školky a zároveň nastoupit do práce. Jde si prodloužit rodičovskou dovolenou na Úřadu práce nebo se v březnu budu muset přihlásit jako uchazeč o zaměstnání? Děkuji.
Nebo se nahlásit na pojišťovnu jako pečující osoba do 7 let dítěte , pak hradí dále zdravotní stát . Nicméně je to o tom být doma zadarmo .
@eviicka já už si bohužel nepamatuju jak to bylo je to už dlouho co sem to zařizovala. Ale jakmile sem pak někam nastoupila tak sem to nahlásila na pojišťovnu a tam to vedení o péči prostě ukončili. Na up bych nešla. Akorát mě honili po pohovorech a hrozily vyhozením z evidence když budu odmítat a kdesi cosi a za těch pár Kč podpory mi to nestálo . Jen píši že i ta pojišťovna je možnost 😊
Jestli jsi pred tim byla nebo nebyla zamestnana neni dulezite. Muzes si normalne rodicovsky prispevek prodlouzit do 4 let ditete. Musis si to rozpicitat,aby ti to vyslo penezma. Nejnizsi mozna castka,ktera lze pobirat je 50 Kc. Po skonceni rodicovskeho prispevku se muzes j zaregistrivat na up,vypocita se z toho nizka podpora v nezamestnanosti. Ale kdyz si ho das do 4 let veku,dite ti vezmou do skolky,tak muzes i pracovat.