Holky, rodicak mám na tři roky a letos v říjnu konci..přemýšlím o prodloužení...dokdy nejpozději můžu požádat o prodlouženi?
Dekuji
Musí to na prodloužení zbýt peníze, abys probírala každý měsíc minimální částku. Pokud tam máš ještě dost peněz tak klidně stačí zažádat na poslední chvíli. Pak stačí snížit splátku a prodloužit by se to mělo automaticky.
@eviicka to ale mluvíš o rodičovském příspěvku, ne dovolené. A to jsou dvě odlišné věci
@soptinda jak už bylo výše uvedeno, je potřeba si zažádat o neplacené volno. Za mne čím dřív, tím lépe, aby s tím mohl zaměstnavatel počítat.
@soptinda a myslíš jako rodičovskou dovolenou a nebi rodicovsky příspěvek? Jestli příspěvek,tak v tom případě pak záleží kolik bys chtěla pobírat,pokud nějakou,, rozumnou,, částku tak by bylo možná vhodné zažádat již teď a rodicak snížit...ale musíš si to propočítat,kolik ti zbývá a jak dlouho ho poté chceš ještě pobírat....a pak nezapomeň zažádat zaměstnavatele o neplacené volno...
@blondynka400 jasný, na nadpis jsem nekoukala a přímo v dotazu to nepsala, takže jsem brala automaticky, že myslí příspěvek. Jinak častý omyl většiny populace (záměna rd a rp).
@soptinda pokud uz nebudes mit dost penez na prodlouzeni ( staci ti 50 kc mesicne), ale nebudou ti chodit zadny dalsi penize, pac budes mit vycerpano, muzes se nahlasit na pojistovne jako osoba pecujici o dite do 7 mi let a neplatis nic. Zdravku ti zaplati pojistovna. Samozrejme jsi doma zadarmo. O praci nic nepises takze neresim, ale jasny pokud jsi zamestnana drzi ti flek do 3 let a pak je to na domluve do 4 let.
@soptinda mě končil rodičák také v říjnu a žádala jsem o prodloužení někdy v červnu 🤔