Prodloužení rodičáku do 4 let. Jak a kde o to žádat?

janinaklinku
10. zář 2021

Holky prosím, už se v tom ztrácím. Mám rodicak do synovo 3 let, ale ráda bych si to prodloužila do jeho 4.
Stavíme dům a s přítelem jsme se shodli, že by to bylo lepší. Méně stresu. Než řešit dům, školku, novou práci. Ale vůbec nevím, jak a kde o to mám zažádat. Vím, že je na to ještě brzy to řešit, narozeniny má až v dubnu, ale raději bych věděla co a jak.
Do práce se vracet nebudu, v době mateřské mi skončila smlouva a už mi ji neprodloužili.

rnika
10. zář 2021

@janinaklinku V tom případě jen zajít na sociálku a nechat si rozpočítat zbývající částku do čtyvrtých narozenin. Jinak to jde samozřejmě vybrat dřív a být pak doma bez peněz, ale toto mi přijde jednodušší.

lachtanice86
10. zář 2021

@janinaklinku
@rnika proc na socialku? Rodičovský příspěvek vyplácí up. Zajdi si tam a nech si ho rozpocitat

janinaklinku
autor
10. zář 2021

@rnika
@lachtanice86 tohle vážně stačí? To se mi ulevilo, já se bála zase nějakých formulářů a obíhání kde čeho. Moc děkuju

adula000
10. zář 2021

@janinaklinku formulář vyplnit musíš

rnika
10. zář 2021

@lachtanice86
@janinaklinku My to máme v jedné budově, ( úřad práce a sociálku, prostě jdu do dvěří, kde je psáno, že řeší rodičovské příspěvky)tak možná jsem se blbě vyjádřila .... každopádně stačí jen toto 😉 Jinak mě také při rodičovské končila smlouva v práci 😉

andelka
10. zář 2021

@janinaklinku normálně vyplnis změnu výše RP a rozpočítas si to na jak dlouho potřebuješ. Nebo vycerpas dřív a pak se nehlásis na pojišťovnu jako pečující o dítě. Ale to bude omezená docházka do MŠ, pokud chodí/ bude chodit.

j.a.n.i
10. zář 2021

@lachtanice86 Protože spousta lidí tomu odboru státní sociální pomoci UP říkají sociálka, nejspíš protože jim vyplácí sociální dávky.

j.a.n.i
10. zář 2021

@janinaklinku Tak formulář k tomu samozřejmě vyplnit musíš.