Hezký večer.
Při rodičovské si privydelavam. V prosinci to bylo na hpp, od ledna na dpc. Dcerka má necelé dva roky, ale když jsem v práci, je s ni neustále manžel.
Nicméně teď mi volali z práce, ze po nich úřad práce chce mou pracovní smlouvu. Mě nikdo nekontaktoval, takže vůbec nevím o co jde a mám strach ať nepřijdu o rodičovský příspěvek... i když nemám pocit, ze bych cokoli zanedbala.
V práci jim nikdo nerekl, proč tu mou smlouvu chtějí. Nemá někdo zkušenost, co za tím muže byt? Já z toho snad dnes neusnu, je mi úplně spatne. Děkuji za rady.
Tohle jsem nikdy nezažila... Jediný co, tak u dítěte do 2 let nesmí být v jeslích víc než nějaký počet hodin - pak o RP opravdu můžeš přijít... Ale to je opravdu jediný případ...
@madinina no jako kdyz jsi na dohodu tak za tebe plati pojisteni stat a do dvou let veku je hranice vydelku a pocet hodin. Navic musi byt zajistena oece o dite, protoze do dvou let ma zase omezeny pocet hodin kdy muze byt "hlidano".
A HPP plati pojisteni zamestnavatel, to byva po skonceni materske/rodicovske, kdy je jeste prispevek pobiran.
@keksik002 prave počet hodin ani výše výdělku už není omezena při rp. Jedine omezení je počet hodin ditete v jeslich, což není nás případ, manžel je vždy doma když já mám směnu 😊 a já nebyla na dohodu v prosinci ale na hpp a teď na dpč, ne na dpp... a jim jde o tu smlouvu na hpp prave. Takže možná jde prave o to, aby nebylo placeno pojistné dvakrát?
@anetka1701 ano to vím, prave nechapu, oč tady jde, když dítě v jeslich vůbec nemáme... tak snad to bude fakt to pojistné... a vše bude ok 😊 schválně to sem pak napisu
@j.a.n.i a ta druhá věc mi také vadí, proč by měli mít mou smlouvu... to nechápu... a ani o tom nemám vědět? Mě vůbec nekontaktovali, volali mi to dnes z práce... ze kontaktovali je a chtěli mou smlouvu. Vůbec ani nevím zda mají právo vidět mou smlouvu mezi mnou a zaměstnavatelem...
I kdyz to je spis na meste, linky jsou teda asi lepsi.
@madinina rekla bych kvuli pojisteni ;)