Příspěvky na bydlení a vše kolem nich

anonym27
24. črc 2019

Ahoj holky, žádám si o příspěvky na bydlení avšak zajímá mě jedna věc. Prej musí všechny nájmy odcházet z mého účtu jinak mi to neschválí. Je nějaká možnost se tomu bránit? Případně jak?

sudylichozrout
24. črc 2019

@anonym27 Rozumim tomu dobre tak, ze bys brala prispevky, ale najemne by za tebe platil nekdo jiny?

anonym27
autor
24. črc 2019

@sudylichozrout nene, jen ten nájem odcházel z přítelova účtu do teď, což musím doložit. Rozešli jsme se a proto žádám o prispevek na bydleni.

sudylichozrout
24. črc 2019

@anonym27 aha, chapu 🙂 Zkusime povolat @j.a.n.i ,ta ma v urednich zalezitostech prehled 🙂

katjja123
24. črc 2019

Samozřejmě že musí chodit z tvého účtu. V zákoně je napsáno že příspěvek je pro toho kdo má v místě trvalý pobyt a HRADI si náklady na bydlení. Pokud je hradí tvůj přítel, tak si to nemůžeš uplatnit. Můžeš si dát do nákladů jen to co jsi zaplatila sama.

sudylichozrout
24. črc 2019

@katjja123 pritel uz je ale hradit nebude. To, co pises, nema logiku. Pokud by treba platce zemrel, mela by jeho partnerka navzdy znemozneno zadat o prispevky? Myslim, ze v tento moment ukazuje najemni smlouvu a sve prijmy s podanim vysvetleni.

katjja123
24. črc 2019

@sudylichozrout pracovala jsem na up a příspěvek na bydlení jsem vyrizovala, ale asi se v tom orientujes líp 😆

sudylichozrout
24. črc 2019

@katjja123 no, vychazim z ciste logiky veci. Musi dolozit, ze v byte zije sama, ze partner platit dal najem nebude. Plus sve prijmy.Ted se o tom jeste bavim s kamoskou, sedime na chalupe na zahrade, ona to resila dva mesicd zpetne. Uplne stejnou situaci a prispwvky samozrejme dostala.

nita1984
24. črc 2019

@katjja123 takže pokud někdo nemá BU nemůže zadat o příspěvek ? Mě se to, naštěstí, netýká, ale zajímá mě logika věci

magdanaty
24. črc 2019

Tak podle mě jde o to, že se posuzují příjmy a výdaje za předchozí čtvrtletí a pokud nemáš jak prokázat, že jsi platila nájem, příspěvek na nadcházející čtvrtletí nedostanes. V dalším čtvrtletí bys už ale nárok mít měla, když prokazes, že v dalším čtvrtletí jsi nájem už platila. Být tebou zeptám se paní na UP, jestli to nemůžeš prokázat necim jiným než vypisem z účtu(pokud jsi nájem opravdu platila. pokud ne, tak je to podle mě bez šance a příspěvek bude s mít až další čtvrtletí).

smartieska
24. črc 2019

@nita1984 nemusí mít účet, může doložit ústřižky sipa

anonym27
autor
24. črc 2019

Já to mám jak jinak dokázat. Majitelka bytu by mi napsala nějaký papír kde by vypsala datum,částku a podpis že jsem jí to opravdu platila. Spíš jestli to bude UP stačit?

j.a.n.i
24. črc 2019

@sudylichozrout proc navzdy, mohla by si pozadat od doby, kdy to bude hradit sama, ale za dobu, kdy to jeste platil zemrely nic nedostane. Plus jeste musi na sebe pripadne prevest najemni smlouvu, ppkud by i ta byla ns nej.

dominika07
25. črc 2019

Taky jsme to tak měli. Trvalé bydliště jsem si do bytu dala jen já a dcera. Pobírám jen rodičák. Peníze odchazeli z přítelova účtu. Poprvé si toho vůbec nevšimli a teď stačilo jen na klasický papír napsat, že peníze odchází od něj a já mu je následně dávám. Oba jsme to podepsali a prý to stačí.