ahoj holky, mám na vás takový dotaz. dnes mi povídal kolega z práce, že by prý naše firma měla dávat 6 měsíců příspěvek maminkám na mateřeské jako přilepšenou k mateřské. víte o tom něco?? on to ví od kolegyně, která to prý měla dostavát, ale ted ve firmě už není a nemám se s ní jak spojit a ověřit. své těhotenství v práci zatím oznamovat nebudu, tak se nemůžu zeptat přímo tam. moc se mi nechce věřit, že by někdo dával někomu něco dobrovolně, ale prý je to pro zaměstnavatele výhodné - něco jako odpočet s daní .. tak nevím, zda jsem blázen já a nebo ten kamarád, co mi to říkal .. díky za vaše názory, zkušenosti 🙂
Některé firmy to opravdu dávají.Tam kde dělá švagrová dostává každá žena,která odchází na mateřskou 6000,-,mám dokonce i za to,že pokud tam dělá muž a jeho žena(která tam ovšem nepracuje) porodí,tak ten chlap dostane myslím 3000,-.
@baraz Možné to je, zaměstnavatel mého muže zase jednorázově vyplácí něco jako "porodné", dostali jsme to, i když já tam zaměstnaná nejsem.
@baraz Taky myslím, že záleží na firmě. Jinak z daní jde odečíst akorát to penzijko a životko. Já jako "odchodné" dostanu kočárek po šéfce, je supráckej 🙂 Jsme malinká firma, jen šéfka na mateřský, její manžel-můj nynější šéf a já, máme takový trochu kamarádštější vztah. Ale doufám, že ještě dostanu nějaký prémie na vánoce, každý rok je dostávám...Anebo když oni jedou na dovču a já tu za ně šéfuju.
Naše firma nic takového nedávala ani jsem o tom neslyšela. Jen jsem dostávala menší příspěvek při dlouhodobé nemocenské.