Příspěvek na školku pro samoživitelku

crenda
30. črc 2017

Zdravím, dověděla jsem se že jako samo živitelka bych měla mít nárok na nějaký příspěvek na školku. Že se dostává na dítě než jde do školky. Víte někdo o tom něco bližšího, kde si otoza žádat a jestli to opravdu je. Malej pujde teď v žáří doškolky. Předem děkuji za odpovědi. Renata.

blahova_andrea
30. črc 2017

o ničem takovém jsem nikdy neslyšela. vím jen, že se dá školkovné odepsat z daní, ale to mohou všichni, ne jen samoživitelé. asi bych chtěla bližší info od toho, kdo ti to nakukal. případně bych se šla zeptat na ssp, kde se dávají všemožné příspěvky.

drzticka81
30. črc 2017

u nas jsou osvobozeni ti v hmotne nouzi-ale nevim,zda to tak je i na jinych skolkach,jinak my sitaky odepisujeme skolkovne zdani,ale az v breznu za cely rok....

j.a.n.i
30. črc 2017

Co vím, tak dříve to osvobození od školkovného pro osoby v hmotné nouzi bylo nárokové, ale myslím, že to je zrušeno a záleží na rozhodnutí školky.

blahova_andrea
30. črc 2017

ať koukám jak koukám, podobnou dávku jsem fakt nenašla, že se nabízí. leda fakt asi v rámci té hmotné nouze jako jednorázový příspěvek. doufám, že tak špatně na tom nejste. navíc většina dávek se všeobecně nedává než něco...ale až po. proplácí se, přispívá se část. nejdřív si člověk musí vše zaplatit, oběhat, nakoupit, vyřídit sám a pak donese formuláře, doklady o zaplacení atd atd a je mu třeba pomoženo. dávky se nedávají předem jen tak. upřímně...nástup do školky není nijak finančně náročná záležitost. nemyslím si, že je nutné na to přispívat. nástup do školy je pak už o něčem jiném. není to třeba u vás nějak tak, že přispívá nějakou slevou přímo školka, obec, městská část? že je to nějaký bonus u vás, ale ne celoplošně v čr? 😉

ivetkavysocina
30. črc 2017

Já jsem klientům co pobírají hmotnou nouzi každý měsíc tiskla potvrzení že pobírají, a to dokládali ve skolce, aby neplatili. Ale už záleží na školce, jestli ho přijmuli nebo ne😉 jinak žádná dávka nebyla, ani jednorázový prispevek

blahova_andrea
30. črc 2017

@ivetkavysocina jo, tak je to jak si myslím. je to osvobození od poplatku, jako to bylo třeba i na poplatky u lékaře, v nemocnici. ale ne příspěvek jako takový.

crenda
autor
31. črc 2017

Na hmotné nouzy nejsem. Jen mi to řikala jedna, že nějaká její známá to měla, ale nevěděla nic bližšího. Že se mám na to zeptat. Tak jen zkouším,jestli má někdo zkušenost.

blahova_andrea
31. črc 2017

tak to je zas jedna babka povídala a kdo ví jak to bylo tehdy doopravdy. tyhle informace přes x lidí jsou realitě často hodně vzdálené 😉

zindule
3. zář 2024

Jo samozivitelky to mají opravdu těžké nemají příspěvky na nic jenom na ty základní věci o všechno se musí starat sami i platit si školku. Je to náš trest prý za to že nemáme otce v papírech.