Dobrý den,
mám prosbičku na ty, co ví více. Je to tak, že se musí o příspěvek žádat vždy každého čtvrt roku, ikdyž jsem na rodicaku a tudíž znají příjmy? Nebo to automaticky obnovují? Myslím si, že ne, ale chci se ujistit. Mám v plánu si přivydělávat a jde mi o to, zda musím změnu hlásit a něco rušit nebo stačí nechat doběhnout ty 3 měsíce a nežádat znovu. Žádala jsem po narození a když jsem ji donesla žádost na rodicak automaticky mi znovu poslala i příspěvek na dítě, když viděla, že už jsem ho měla.
Děkuji mockrát za info. Chci mít jistotu, aby po mě pak nic nechtěli vracet.
@adel_si Což to já chápu, jde mi o to zda pořád běží nebo když nedoložím ukončí se mi to po tom čtvrt roce a nemusím nic řešit. Zavolám si tam, ikdyz komunikovat s nimi je teda něco.
@maaaadlaaaaa jasně, když nedolozis, pošlou ti výzvu k doložení. Když nebudeš reagovat, dávku ti odejmou. Ale je to zbytečné složité 🙂 proto říkám, lepší je tam dojít a ukončit sama.
@adel_si Super. Děkuji
@maaaadlaaaaa každé čtvrtletí musíš dokládat příjmy za čtvrtletí předchozí. Jestliže už o přídavky nemáš zájem, je lepší zajít na ÚP a požádat o ukončení pobírání PnD. 🙂