Přídavky na děti. Od koho všeho se zohleňují příjmy?

misa94
21. lis 2022

Dobrý den, děvčata chtěla jsem se zeptat ohledně přídavků na děti. Jeden syn 8let a druhy syn 10mesicu. Nevíte kdo všechno se počítá do přídavku?? Doma s Námi bydlí ještě můj děda a maminka. Myslíte že i jejich příjem se do toho počítá? Nikde na internetu jsem to nenašla. Děkuji moc.

luckavobo
21. lis 2022

@misa94 Počítají se příjmy celé domácnosti, tedy všech, kdo s Vámi bydlí.

eva879
21. lis 2022

@misa94 Ahoj, když jsem se byla ptát na úřadě, tak mi bylo řečeno, že pouze přijmy rodičů. S námi bydlí babička a nikde ji neuvádím. Na internetu jsou různé kalkulačky, které při výpočtu pomůžou. Rodičovský příspěvek se do příjmu počítá.

lencaa11
21. lis 2022

@misa94 pokud žijí společně děti a maminka -tatinek tak příjmi obou a rodičak ,pokud je žena sama tak i výživné ,rodičak

misa94
autor
21. lis 2022

@eva879 Takže myslíte že příjem moji maminky a důchod dedy se do toho počítat nebude? Ani jsem o to nezkoušela žádat protože jsem si myslela že i oni se tam počítají. A u porodneho se taky počítá pouze příjem rodičů?

lencaa11
21. lis 2022

@misa94 ano porodne taky příjem rodičů dítěte + když nejsou spolu tak výživné

eva879
21. lis 2022

@misa94 U porodného nevím, ale babička bydlí s námi v jednom domě a přímo jsem se na to na úřadě ptala, jestli ji mám také uvádět. Myslím, že např. u příspěvku na bydlení už se další osoby uvést musí. Zkuste žádost podat, třeba to vyjde. Já dokládala akorát čtvrtletní příjem manžela. Ale čekala jsem na skončení PPM (mateřská), tam jsem věděla, že to nevyjde...

errol4388
21. lis 2022

@misa94 já jsem si to zjišťovala přímo na úřadě, protože s námi bydlí moje maminka a u přídavků na děti se její příjem nezapočítává. Třeba u příspěvku na bydlení se naopak počítá.

misa94
autor
21. lis 2022

@eva879 Ano, ano. Měla jste pravdu ;) moc děkuji. Nakonec mi to nedalo a volala jsem na úřad a počítá se pouze můj a partnerův příjem, ale žádat mohu až od prvního ledna, teď by to nevyšlo krs červencovou mateřskou. Ale ještě jednou moc děkuji za rady 🙂