Přídavek na dítě. Za které období se dokládají příjmy?

mola182
6. dub 2020

Dobrý den, potřebovala bych poradit.Nerozumím období, za které se to dokládá. Kdybych v dubnu vyřizovala přídavky, mají se dokládat příjmy za leden, únor, březen. Takže jde o výplaty vyplacené v únoru, březnu a v dubnu? Protože lednová výplata chodí v únoru a tak dále. Tudíž by se v dubnu započítávaly i daně, které chodí s dubnovou výplatou? Děkuji , snad je to trochu srozumitelné.

rickbon
6. dub 2020

Ahoj jestli jsem správně pochopila tvůj dotaz... já to vyřizuji vždy na začátku měsíce tedy ještě před tím,než dojdou peníze výplatní termín mám 15tého v měsíci a dokládám leden,unor,březen...duben,květen červen pak na začátku července...

mola182
autor
6. dub 2020

@rickbon Děkuji. Mě právě mate, že mi řekli, že to mám vyřizovat po 15. v měsíci, třeba po 15. dubnu, protože až po 15. se vyplácí výplata. Takže by to mělo být tak,že se potvrzují příjmy za leden, únor, březen (tedy výplaty za prosinec, leden, únor).

rickbon
6. dub 2020

@mola182 no já už mám kolikrát přídavky desátého na účtě...a i kdyby jsi šla až po 15ctém,stejně dokládáš první čtvrtletí...🙂

mola182
autor
6. dub 2020

Mockrát děkuji

kosi_cek
6. dub 2020

V dubnu se dokládají příjmy za 1.čtvrtletí tedy příjmy, které sis vydělala za leden-březen. Vratka daně se započítává (ale nevím, jak to je teď v době corona, doslechla jsem se, že se teď příjmy dokládat nebudou, možná se budou dokládat zpětně nebo vůbec, nevím). Já tam právě chodím vždy až v druhé půlce měsíce, protože čekám, až nám účetní potvrdí příjmy za ten poslední měsíc daného čtvrtletí, mě i manželovi to potvrzuje až po výplatě, takže po 15.dni v měsíci. Na začátku měsíce tam taky bývá nával těch, co nemají příjmy ze zaměstnání a žádají o příspěvky na bydlení
Většinou se to normálně stíhá, takže další měsíc kolem 7.mého mám už peníze za přídavky na účtě 😉

mola182
autor
6. dub 2020

@kosi_cek Děkuji