Dobrý den, potřebovala bych poradit.Nerozumím období, za které se to dokládá. Kdybych v dubnu vyřizovala přídavky, mají se dokládat příjmy za leden, únor, březen. Takže jde o výplaty vyplacené v únoru, březnu a v dubnu? Protože lednová výplata chodí v únoru a tak dále. Tudíž by se v dubnu započítávaly i daně, které chodí s dubnovou výplatou? Děkuji , snad je to trochu srozumitelné.
Mockrát děkuji
V dubnu se dokládají příjmy za 1.čtvrtletí tedy příjmy, které sis vydělala za leden-březen. Vratka daně se započítává (ale nevím, jak to je teď v době corona, doslechla jsem se, že se teď příjmy dokládat nebudou, možná se budou dokládat zpětně nebo vůbec, nevím). Já tam právě chodím vždy až v druhé půlce měsíce, protože čekám, až nám účetní potvrdí příjmy za ten poslední měsíc daného čtvrtletí, mě i manželovi to potvrzuje až po výplatě, takže po 15.dni v měsíci. Na začátku měsíce tam taky bývá nával těch, co nemají příjmy ze zaměstnání a žádají o příspěvky na bydlení
Většinou se to normálně stíhá, takže další měsíc kolem 7.mého mám už peníze za přídavky na účtě 😉
Ahoj jestli jsem správně pochopila tvůj dotaz... já to vyřizuji vždy na začátku měsíce tedy ještě před tím,než dojdou peníze výplatní termín mám 15tého v měsíci a dokládám leden,unor,březen...duben,květen červen pak na začátku července...