Přídavek na dítě nepřišel

babagaga
17. kvě 2018

Ahojky, od února mi chodí jak RP tak právě zmíněný přídavek na dítě. Ale dnes mi přišel pouze Rodičovský příspěvek.Máte někdo s tím zkušenost? Jsem hlášená v Jablonci nad Nisou.Děkuji za Vaše drahé odpovědi 🙂

lucie01
17. kvě 2018

Ahoj, v jedné skupince ( Severomoravský kraj ) také některé ženy psaly, že jim nedorazil ( prý je více výplatních termínů , ale osobní zkušenost nemám ). Stihla jste doložit příjmy za leden až březen do konce dubna?

babagaga
autor
17. kvě 2018

@lucie01 Teď to nechápu vše jsem dokládala v lednu.

babagaga
autor
17. kvě 2018

Žádné příjmy kromě RP nemám..

anehap
17. kvě 2018

@babagaga v lednu jste dokládala za předchozí čtvrtletí, v dubnu jste měla doložit zase za I. čtvrtletí 2018, jinak nic nepřijde....žádá se každé čtvrtletí😉

babagaga
autor
17. kvě 2018

No ale to mi nikdo neřekl.. Mě řekli, že to tak stačí.. Že se o to nemusím strat. Nicméně, jde to zpětně doložit? Nebo co mám ted dělat?

anehap
17. kvě 2018

@babagaga ono to tak bylo dřív, že se dokládaly příjmy za rok zpětně - u přídavků na dítě, teď se to už dokládá čtvrtletně. Nejsem si jistá, jestli to jde zpětně, jestli to nemělo být do konce dubna, já bych určitě zkusila zavolat na úřad paní, co to s Vám řešila a poptala se....

babagaga
autor
17. kvě 2018

@anehap Já tam asi v pondělí radši zajedu, oni do telefonu moc informací nechtějí sdělovat .. Děkuji 🙂

anehap
17. kvě 2018

@babagaga u nás jsou ochotní, volala jsem několikrát - tohle jsou obecné informace, řeknou to i po telefonu....nesdělují částky atd, ale tohle ano...

jitka0a
17. kvě 2018

@babagaga Bývá více výplatních termínů, ale zkus si zavolat svojí úřednici, která ti příspěvky zpracovává a zeptej se jí v čem je problém.

lucie01
18. kvě 2018

@babagaga Novinka od letošního roku je, že se dokládají příjmy čtvrtletně (už ne jednou za rok jak to bývalo)

benjik
18. kvě 2018

@babagaga můžeš si zažádat až 3 měsíce zpětně.Takže v klidu o peníze nepříjdeš.Prostě ti je pošlou v dalším měsíci s dalším přídavkem. A přesně jak tu holky píšou,musíš dokládat příjmy každé 3 měsíce.Je to i na těch žádostech výrazně napsané.

babagaga
autor
18. kvě 2018

@benjik Děkuji. Já vím, jsem hlava děravá.