Přídavek na dítě. Kdo jsou posuzované osoby?

simkrk
15. říj 2024

Ahoj holky,
našla jsem sice diskuze, ale poměrně už staré.
Nikdy jsem o to nezadala a teďka když vidim kdo vše si žádá a hlavně jaké mě čeká placení tak bych docela měla zájem.
Chtěla bych to zkusit online, protože u nás ty ženský jsou šílené arogantní a neochotny.
Dcery otec s námi nežije, mám akorát výživné na ni a bydlíme u mých rodičů.
Kdo jsou teda posuzovane osoby? Jako brala bych, že rodiče dítěte a tak nějak nechápu proč bych měla uvádět příjem/důchod mých rodičů když nás neživí. Vše si platím i tak sama.
Diky za zkušenosti 😊

sigyn
15. říj 2024

A kdo vše si žádá?

,,Samoživitelé se často ptají, zda se do okruhu společně posuzovaných osob započítávají například jejich rodiče, s nimiž sdílejí domácnost. Odpověď přitom není úplně jednoduchá. Záleží na tom, pro jakou z dávek se posuzuje příjem rodiny. Pokud se jedná o porodné, přídavek na dítě nebo rodičovský příspěvek, rodiče mezi společně posuzované osoby zařazeny nebudou.

U příspěvku na bydlení se však posuzují všechny osoby, které jsou na dané adrese hlášeny k trvalému pobytu. Další specifikace posuzování jsou uvedeny zákonnými normami."

simcakoc
15. říj 2024

@simkrk ja zadala poprvé asi rok mozna uz dva dozadu. Chtěli rozsudek, že mám děti svěřeny v peci a výši alimentů. Alimenty se počítají jako příjem dítěte. Dali mi podepsat papír, že otec s nami nežije a tím ho vyjmuli ze společně posuzoványch osob.
Bydlím v baráku s babičkou. Každá máme svůj byt. Vlastní domácnost. Nikdo u přídavku na děti její příjem nechtěl. Ani se na to pořádně nikdo neptal. Společně bychom byli posuzovane třeba v případě příspěvku na bydlení.
Takže společně posuzovane osoby jsem byla jen já a děti.

simkrk
autor
15. říj 2024

@simcakoc dekuji moc za info 😊rovnou jsem to udelala online a je to strasne jednoduche 😃vse tam je vyplněné, ja i dcera, jen jsem musela dovyplnit výživné a muj příjem si stahnou sami.. 😊 Tak ted se uvidi, zda mi to schvali nebo ne.. 😊

simkrk
autor
19. lis 2024

@simcakoc zdravim.. 😊 Tak jsem tam musela jeste osobne s rozsudkem a podepsat papir ze s nami otec nezije..😊 Jeste me tak napada, musim jeste neco dokladat mesicne/ctvrtletne? Prijmy si overuji sami.. Ale ty alimenty, musim zadat jestli plati ci ne? Dekuji

simcakoc
19. lis 2024

@simkrk je to mozny,že se tohle musí jen osobně. Jak už jsem psala tenkrát to online ještě nešlo. Teď když dodávám příjmy tak si moje příjmy stáhnou sami. Ale já jsem na rodicaku, nepracuji. Když jsem měla krátkou brigádu musela jsem mít výpis čtvrtletní příjmu. Ono na tom online je fajn, že mi to vždy připomene, že je potřeba doložit nové čtvrtletí. Jinak se to dokládá každé 3 měsíce. Já musím každé dítě vyplňovat zvlášť, v tom systému mě to vede a vyplnuju alimenty jako jejich příjem. Vždy jsem psala přesně to co mi od otce přišlo. Když neplatil psala jsem vždy nulu.

simkrk
autor
19. lis 2024

@simcakoc ja prave taky... Jednou jsem napsala castku, pak 0 a pak to treba dorovnal dalsi mesic, tak jsem tu danou castku napsala.. 😊.. Tak uvidim, budu to hlidat online a uvidim.. 😊 Co budou chtit doplnit.. 😊 Dekuji😊