Přídavek na dítě. Kdo jsou posuzované osoby?

simkrk
15. říj 2024

Ahoj holky,
našla jsem sice diskuze, ale poměrně už staré.
Nikdy jsem o to nezadala a teďka když vidim kdo vše si žádá a hlavně jaké mě čeká placení tak bych docela měla zájem.
Chtěla bych to zkusit online, protože u nás ty ženský jsou šílené arogantní a neochotny.
Dcery otec s námi nežije, mám akorát výživné na ni a bydlíme u mých rodičů.
Kdo jsou teda posuzovane osoby? Jako brala bych, že rodiče dítěte a tak nějak nechápu proč bych měla uvádět příjem/důchod mých rodičů když nás neživí. Vše si platím i tak sama.
Diky za zkušenosti 😊

sigyn
15. říj 2024

A kdo vše si žádá?

,,Samoživitelé se často ptají, zda se do okruhu společně posuzovaných osob započítávají například jejich rodiče, s nimiž sdílejí domácnost. Odpověď přitom není úplně jednoduchá. Záleží na tom, pro jakou z dávek se posuzuje příjem rodiny. Pokud se jedná o porodné, přídavek na dítě nebo rodičovský příspěvek, rodiče mezi společně posuzované osoby zařazeny nebudou.

U příspěvku na bydlení se však posuzují všechny osoby, které jsou na dané adrese hlášeny k trvalému pobytu. Další specifikace posuzování jsou uvedeny zákonnými normami."

simcakoc
15. říj 2024

@simkrk ja zadala poprvé asi rok mozna uz dva dozadu. Chtěli rozsudek, že mám děti svěřeny v peci a výši alimentů. Alimenty se počítají jako příjem dítěte. Dali mi podepsat papír, že otec s nami nežije a tím ho vyjmuli ze společně posuzoványch osob.
Bydlím v baráku s babičkou. Každá máme svůj byt. Vlastní domácnost. Nikdo u přídavku na děti její příjem nechtěl. Ani se na to pořádně nikdo neptal. Společně bychom byli posuzovane třeba v případě příspěvku na bydlení.
Takže společně posuzovane osoby jsem byla jen já a děti.

simkrk
autor
15. říj 2024

@simcakoc dekuji moc za info 😊rovnou jsem to udelala online a je to strasne jednoduche 😃vse tam je vyplněné, ja i dcera, jen jsem musela dovyplnit výživné a muj příjem si stahnou sami.. 😊 Tak ted se uvidi, zda mi to schvali nebo ne.. 😊