Přídavek na dítě. Jaké datum na žádost?

27. říj 2024

Ahoj holky,

vy to jistě víte. Chci žádat online (přes MPSV Jenda) o přídavek na dítě. No a zarazila jsem se hned na prvním bodě - "Žádám o přiznání dávky od ...." Jaké tam mám dát datum? Dokládám příjmy za měsíc 7, 8 a 9. Chtěla jsem tam tedy dát datum 1.7.2024, ale to mi nechce vzít. Takže tam mám dát datum 1.10.2024 nebo jaké? Děkuju moc.

j.a.n.i
27. říj 2024

Dáváš 1.10.2024

autor
27. říj 2024

@j.a.n.i Děkuji, jdu na to.

simkrk
27. říj 2024

Taky jsem zadala myslim ze 15.10. a zkusila jsem zadat i to predchozi obdobi a pustilo me to jenom 15.7.😁🤷 Tak jsem to tam vsechno takhle nechala.. 😁

j.a.n.i
27. říj 2024

@simkrk Což pokud nemáš doložené příjmy za 4,5,6, tak je ti to stejně prd platný.

baboone
28. říj 2024

No a není to náhodou, matně si vzpomínám, že jde žádat až 3 měsíce zpětně? To by se pak dokládaly ještě i dřívější příjmy...

klpoiu
28. říj 2024

Muzes zadar tri mesice zpetne. Pusti to datum jen tyto tri mesice zpet. Tj pokud by si zadala zpětně datum k dnesnimu dni pusti 28.7. jen v tomto pripade by si musela dokládat i druhe čtvrtletí. Pokud vis ze by si prosla, tak si to tam dej. Pokud vis ze ne, dej od 1.10. a dokladas čtvrtletí treti.

simkrk
28. říj 2024

@j.a.n.i příjmy si tam stahnou sami z bankovnictví 😁🤷 takže ja tam jakoby dolozila, povolila vše 😁 a teď se uvidí zda to projde či ne.. 😁

j.a.n.i
28. říj 2024

@simkrk Tak to pak jo. Ja o nic nezadam, ale kdyby jo, tak bych rozhodně nepovolovala pristup na ucet.

simkrk
28. říj 2024

@j.a.n.i ja žádám poprvé.. 😁🤷 A bylo to tam v nabídce, že povoluji aby si příjmy zjistili sami😁 lepší než jít na úřad za tema slepicema, který tam člověk jen obtěžuje a nedokážou pomoc.. 🤦

klpoiu
28. říj 2024

@simkrk Oni si ale sami nestahnou prijmy z uctu ale od zaměstnavatele. Do uctu lest nesmi. Lepsi si je tam dat ale sama, pac pak jim to dlouho trva.

simkrk
29. říj 2024

@klpoiu nebo tak je to, od zaměstnavatele 😁😊 ze já to dělám nemusím😊 uvidíme jak dlouho jim to bude trvat.. 😁