Holky, co vše se bere jak přídavek na dítě? Jak je to s tím příspěvkem 5000kc? Máme mimčo 2 měsíce, tedy bysme na něj měli mít nárok, ale nwm jak, co, kde, kdy vyplnit 🙁
Přídavek na dítě je popsán např. zde https://www.mpsv.cz/-/pridavek-na-dite.
Ten příspěvek 5000 je něco jiného, ale zatím to není schválené, takže není co kde vyplňovat. Byla i informace, že se o něj nebude muset žádat, ale to jsou jen různé spekulace.
Poslední informace o tom příspěvku 5000Kč bylo, že si živnostenský úřad pohledá ty zisky do milionu. Zisky se berou v hrubém na rodinu a to podle posledních informací včetně dávek, zisku z nájmu a podobně.... Ale zatím nikdo nic neschválil
@nina2022 já jsem četla, že si dohledaji pouze ty, kteří mají zažádáno o příspěvek na dítě a těm to pošlou automaticky, protože tam je jasné, že jejich příjmy to splňují. Ostatní musí žádat.
@nina2022 když to není schválený, tak to opravdu může být každý den jinak. Až to bude odhlasováno a podepsáno prezidentem, tak má smysl pátrat, zda mám něco vyplňovat.
Zdravím, prý se bude počítat i prodej nemovitosti. My zrovna vloni prodali byt a letos začali stavět dům (zrovna ta nejhorší doba, ale v tu dobu to nemohl nikdo tušit). Takže je nám jasné, že příspěvek také nedostaneme, i když jinak bychom na něj s přehledem dosáhli 🤷🏻♀️
@apokalismus Přesně tak🤦🏽♀️ Kdo bere přídavek na dítě - dostane ho automaticky. Kdo ho chce a má na něj nárok, musí si zažádat a doložit veškeré příjmy, aby mu to spočítali zda mu to vyjde nebo ne. To je poslední co jsem teď četla, ale do sprna to bude ještě 4x jinak 😀
@nina2022 přídavek na dítě je podle mě pouze přídavek na dítě... Přímo tak se ta sociální dávka jmenuje...