Přídavek na dítě a příspěvek 5000 Kč. Poradíte, prosím?

nina2022
9. čer 2022

Holky, co vše se bere jak přídavek na dítě? Jak je to s tím příspěvkem 5000kc? Máme mimčo 2 měsíce, tedy bysme na něj měli mít nárok, ale nwm jak, co, kde, kdy vyplnit 🙁

majena39
9. čer 2022

@nina2022 přídavek na dítě je podle mě pouze přídavek na dítě... Přímo tak se ta sociální dávka jmenuje...

betelgeuzz
9. čer 2022

Přídavek na dítě je popsán např. zde https://www.mpsv.cz/-/pridavek-na-dite.
Ten příspěvek 5000 je něco jiného, ale zatím to není schválené, takže není co kde vyplňovat. Byla i informace, že se o něj nebude muset žádat, ale to jsou jen různé spekulace.

danvitka
9. čer 2022

Poslední informace o tom příspěvku 5000Kč bylo, že si živnostenský úřad pohledá ty zisky do milionu. Zisky se berou v hrubém na rodinu a to podle posledních informací včetně dávek, zisku z nájmu a podobně.... Ale zatím nikdo nic neschválil

j.a.n.i
9. čer 2022

@danvitka No, zrovna živnostenský úřad fakt nevim, jak by je hledal

danvitka
9. čer 2022

@j.a.n.i pardon tam mělo být úřad práce, na mě tu ještě mluví kamarádka o živnosťáku 😁😁

nina2022
autor
9. čer 2022

@danvitka prvně jsem také četla, že si dohledaji, pak že se to bude vyplňovat. Ať se rozhodnou a pak dají jasné info a ne každý den jinak 😡

veruvojtkova
9. čer 2022

@nina2022 já jsem četla, že si dohledaji pouze ty, kteří mají zažádáno o příspěvek na dítě a těm to pošlou automaticky, protože tam je jasné, že jejich příjmy to splňují. Ostatní musí žádat.

betelgeuzz
9. čer 2022

@nina2022 když to není schválený, tak to opravdu může být každý den jinak. Až to bude odhlasováno a podepsáno prezidentem, tak má smysl pátrat, zda mám něco vyplňovat.

danvitka
9. čer 2022

@nina2022 je to každý den jinak, podle toho jaký politik co vypustí. Až se to schválí bude vše jasné. Jen doufám že na to stačíme. Už mě nebaví jak člověk maká od rána do večera a nic si za to vlastně nezaslouží....

j.a.n.i
9. čer 2022

@danvitka Ja si nedelam iluze, ze bych mela narok...

nika89
9. čer 2022

Zdravím, prý se bude počítat i prodej nemovitosti. My zrovna vloni prodali byt a letos začali stavět dům (zrovna ta nejhorší doba, ale v tu dobu to nemohl nikdo tušit). Takže je nám jasné, že příspěvek také nedostaneme, i když jinak bychom na něj s přehledem dosáhli 🤷🏻‍♀️

apokalismus
9. čer 2022

@danvitka my už víme že ne...
@nina2022 naposledy psali že pokud se berou jiné dávky/ přídavky pošlou automaticky... ale do srpna může být vše ještě třikrát jinak... takže vydrž... Beztak to ještě začátkem srpna nebudou vědět ani na úřadech jak je zvykem 🤷

makkyv
9. čer 2022

@apokalismus Přesně tak🤦🏽‍♀️ Kdo bere přídavek na dítě - dostane ho automaticky. Kdo ho chce a má na něj nárok, musí si zažádat a doložit veškeré příjmy, aby mu to spočítali zda mu to vyjde nebo ne. To je poslední co jsem teď četla, ale do sprna to bude ještě 4x jinak 😀

nikolaa64
7. zář 2022

@makkyv Dobrý den poradíte mám 18 měsíční dceru na to jsem příspěvek dostala a pak čekáme miminko 10. Května 2023 myslíte že mohu žádat i pak na druhé

majena39
7. zář 2022

@nikolaa64 ne. Jen pro děti narozené do konce roku.