Potřebuji poradit,jsem na neschopence a teď budu přecházet na mateřskou. U doktorky mi bylo doporučeno si vyčerpat starou dovolenou,než nastoupím na tu mateřskou. Prý je to pro mě finančně lepší,než si ji nechat jednorázově proplatit. Takhle se mi prý ta dovolená promítne ve výpočtu průměru na tu mateřskou. Tak je to lepší?????
@evinek1 No já nevím, ale pokud budeš mít stejné peníze za dovolenou jako když jsi chodila předtím do práce, tak ten průměr bude pořád stejnej, ne? Ono v práci ti podle mě řeknou, že máš nastoupit na MD a po skončení si dovyčerpat tu dovolenou u nich a až pak nastoupit na RD..to je standardní postup.
díky za info,všichni diporučují proplatit,tak to tak udělám
Mě právě ůčetní řekla,že mi ji pak klidně proplatí,starou i tu co mám nárok za dobu té mateřské
jsem na tom podobně. šest měsíců jsem byla na neschopence, rizikové těhotenství. Od 1.1.14. jsem na MD. Než uplyne 28tt tak mi bylo doporučeno měsíc před přechodem na RD si zajít do zaměstnání a vybrat si starou dovolenou plus za rok 2014 na kterou máte část nárok, jinak Vám zkrátí dovolenou pokud si to nezařídíte včas a tím pádem i penízky
Ahojky zbyla mi dovča 8 dní za rok 2013...Nástup na mateřskou bude cca na konci května...Jak vypočítám nárok dovolené za rok 2014?
@muddledgirl Bude to buď celá nebo se bude krátit o 1/12, záleží na přesném datu nástupu na tu mateřskou.
@j.a.n.i ahojky jsi hodná...jak zjišťuji,tak to bude celé asi úplně jinak...vypadá to,že nebudu mít odpracována 270 dní za poslední dva roky....takže na MD nebudu mít nárok,viĎ? ☹
@muddledgirl Proč bys je neměla, pokud ti za rok 2013 zbývá 8 dní, tak už tam musíš minimálně 4 měsíce pracovat...
@j.a.n.i Má nemocenská 24.10.2012.-3.4.2013
4.10.2013- do porodu.
Tak pokud se počítají pouze pracovní dny...tak mám smůlu...pracovala jsem cca 11 měsíců za poslední dva roky...
@muddledgirl Počítají se všechny dny trvání pracovního poměru včetně neschopenky...
@j.a.n.i to fakt? Takže mám nárok na MD? 😉
@muddledgirl Jojo, budeš.
@j.a.n.i to by bylo skvělý......děkuju... 😉
@j.a.n.i ahojky, chtěla jsem moc poděkovat.........Dnes mi potvrdily,že nárok na MD mám,že když jsem zaměstnaná od roku 2009,takže jo...supeeeerrr...přeji pěkný den
@muddledgirl Není zač 😉
Asi záleží od zamestnavatele.mne to taky tak poradila gyn. a práci mi nakonec povíali,že na dovolenku nastoupím až po materskej (pred rodičákom) protože na materskej ješte nabíha dovolenka. Zeptej se svého zamestnávatela.