Ahoj, když jsem otěhotněla, byla jsem v práci, kde jsem měla smlouvu na dobu určitou, takže jsem tam skončila ve třetím měsíci těhotenství. Mateřskou jsem tedy neměla a RP mi tento měsíc konci. Syn ale bude nastupovat do školy az v září. Má někdo zkušenost s podobnou situaci, kdy po skončení RP se nemá kam vrátit do práce a nemůže jít do nové práce, jelikož syn půjde do školky az za půl roku? Je možnost nějakých přídavku či dávek? Díky za odpovědi
@nelina74 jak pise Jani. Nahlasit na pojistovnu. Nebo UP. Budes pobírat minimalni podporu po dobu 5 mesicu.
Mela sis rozpocitat rodicak tak, aby ti vysel do zari, srpna. Abys mohla rovnou do práce. Kterou by sis mohla hledat s nástupem od září.
@nelina74 sis měla prodloužit rp
Mám to stejně. U prvního mi to nedošlo, takže jsem po 3 roce šla na pojišťovnu jako pečující o dítě a měla jsem brigádu. V srpnu jsem se šla přihlásit na ÚP, v září syn do školky a hledala jsem práci, 5 měsíců byla podpora. Teď to mám stejné,ale rp jsem si rozložila hned na začátku až do srpna. Práci hledám ve školství,tak snad bude od září.
Mně teda skončila smlouva v 5 měsíci, ale vešla jsem se do ochranné lhůty,tak mi ppm vyšla.
@petradt1986 A k cemu by ji to prodlouzeni rodicaku bylo? Efekt uplne szejny jako to prohlášení na zp.
@lachtanice86 jo no, já jsem se ptala, jestli někdo neví, co mám následně delat a ne na to, co jsem měla udělat predtim. Junior mel původně nastoupit do školky teď na druhé pololetí, ale díky za radu k ničemu
@j.a.n.i no tak ptala se na davky - podpora. Tam by alespoň něco dostala. Nic jineho me nenapadlo.
@petradt1986 A co by dostala? Nic navíc prodloužením rodičáku nezíská.
@nelina74 se uklidni.
@j.a.n.i nic navic by nedostala, ale zas by nebyla bez koruny,kdyby to bylo rozloženo na déle.(Tak to bylo mysleno). Jinak ano mas pravdu, nikde nic navic nedostane.
@lachtanice86 😁🤟🏼
@nelina74 Muzes se nahlasit na zdravotni pojišťovnu a budou ti platit zdravotní.