Ahoj holky,
Pokud přecházím z rodičovské zpět na mateřskou a nástup na mateřskou mi vychází cca 2.11.-20.11. Je jedno, který den zažádám o mateřskou? Jde mi o to, čím déle zažádám, tím déle budu na rodičovské a přijdu o méně peněz od státu. Pokud mi nástup na mateřskou vychází pouze na listopad, je to jedno, jaký den zažádám? Předem děkuji!
Předem
@kozaci ano, je to jedno. RP budeš mít do konce října, tj poslední platba Ti dorazí v listopadu. Pokud v listopadu nastoupis na PPM, tak bys RP za listopad vracela. (Tohle je info přímo od UP z léta)
@motylcice29 no musi to jit nahlasit na UP, ze toho a toho nastupuje na materskou. Pokud za listopad bude mit mensi materskou nez pobirala rodicak tak ji ten rozdil jeste doplati.
@kozaci nejsem si stoprocentně jistá, jestli to ještě jde (kdyztak mě opravte), ale myslím, že na materskou muzes nastoupit klidne i třeba 4 tydny pred TP, sice ji budes mit o ty 2 tydny kratší, ale když říkáš, že nestihnes vybrat celý RP, možná by se ti vyplatilo, brát RP ještě za listopad a mateřskou az od prosince...spocitej si, co je pro tebe výhodnější a zeptej se na úřadě, jetsli to tak, jak tvrdím, fakt může být.
Ja jsem predloni brala v jeden mesic rp i ppm,ale muselo to byt nizsi nez cosi,takze se mi kratila jedna castka. Letos jsem si to nastavila tak,ze posledni rp v unoru a v breznu nastup na materskou. Na up to vi, pry je jedno kdy,ale musi to byt v breznu. No a na konci dubna bych mela porodit.....
Je to jedno, normalne bych sla na materskou toho 20.11. Ja to taky tak udelam. Nejdyl muzu jit na materskou 10.12. a taky tak pujdu. Nevim proc bych misto sesti tydnu chodila osm tydnu pred.