Maminky, chtela bych se zeptat na znovu nastup na materskou. Momentalne jsem na rodicovske a koncem roku se nam ma narodit druhe miminko. Na materskou si muzu jako u prvniho ditete vybrat zda nastoupim sest ci osm tydnu pred porodem nebo musim automaticky tech osm tydnu? A take, bude stacit vyplneny formular dodat zamestnavateli a oznamit ukonceni rodicovske na uradu prace, ci je to slozitejsi obihani? Moc dekuji
já to mám za sebou dnes 🙂 do práce jsem donesla papíry o nástupu na MD 6 týdnů před porodem. následně jsem šla na pracák, kde jsem podepsala, že žádám o ukončení RD s tím, že ode dne (nástup na mateřskou) mám nárok na vyplácení mateřské. kdy a jaké peníze dojdou by mě taky zajímalo. paní mi říkala, že to budou muset nějak přepočítat a dopočítat a že mi dají vědět na jakou výši dávky mám ještě nárok a jestli vůbec 🙂 nějak jsem se v tom ztratila 🙂
Já má takhle za sebou 3 děti. Lékař mi dal papír na PPm 6 týdnů před termínem. To jsem poslala do práce. Došla jsem na ÚP od toho data zrušit RP. Na ÚP mi ještě dali formulář, který jsem poslala OSSZ k vyplnění, došel poštou, zanesla jsem na ÚP. Toť vše. Do práce to mám cca 50km, vše jsem vyřešila poštou. Jen ÚP osobně. po porodu jsem poslala do práce ofocený rodný list.