ahoj holky prosím o radu 30.6 mi končí rodičák u dceri a jelikož jsem těhotná tak 31.7 mužů nastoupit na mateřskou (smlouva na dobu neurčitou atd...) jenže mám mezitím měsíc. Do práce jít nemůžu, ale otázka zní mužů na nemocenskou hned prvního 🙂 nebo musím mít jeden den ,,odpracovaný,, mockrát děkuji 🙂
Ahoj holky chtela jsem se zeptat nemate nekdo skusenost, jsem na nemocenske ale smlouva mi teď skoncila a oni mi poslaly vypoved, tak sem se chtela zeptat normálně muzu 6 tydnu pred porodem zadat o mateřskou? Mela bych byt v ochrane lhute děkuji
@kamila12345678 ahoj, moc tomu nerozumím. Měla si smlouvu na dobu určitou? Tam výpověď neexistuje. Jinak pokud jsi v ochranné lhůtě, tak samozřejmě máš nárok na MD.
@miba10 narok na mateřskou by byl 100% pokud by sla pani z rodicaku primo na MD, to by pak materska byla stejna jak u prvniho dítěte. Ale pokud je mezitim měsíc prazdna?? Na nemocenskou pani muze jít, ale asi by bylo lepsi zavolat na socialku jak se to pak pocita? Aby nevzali materskou kvuli 1 měsíci.
Jsem od unora na neschopence. Smlouvu sem mela na rok jen do 16.5. 2019 přišel mi dopis ze mi smlouvu neprodlouzily. Tak se ptam zda muzu tech 6 tydnu pred porodem ukončit neschopenku a pozadat o matetskou dekuji za rady
@nolies ano na dobu určitou. Tak nevím prisel mi jen dopis
@deniskha také si myslím že pokud si můžete prodloužit rodičák ( první dítko ještě nemá 4 roky tak můžete) tak pak nastoupíte na druhou mateřskou 😉
@pribylovapetra A proč by ji kvůli neschopence nedali MD? Splňuje obě podmínky. Jak to, že je zaměstnaná, tak to, že je účastna na nemocenském pojištění. Je to naprosto stejny, jako by byl ten měsíc v práci.
@kamila12345678 Aha, tak to není výpověď. 😃 Ano, můžeš jít 6 týdnů.
@pribylovapetra nic ji brát nebudou. Když nastoupí na další PPM do 4 let věku dítěte, tak bude mít stejnou jako na 1. dítě.
@pribylovapetra proč by ji měli brát mateřskou??? Kuli neschopence? 😂 To fakt ne no. Já měla takhle kamarádku a ta byla víc než měsíc na pn a mateřskou normálně dostala jako na první dítě.
Nejsem si jistá, ale pokud jste na rodicaku nepracovala,nedostanete PPM,ale primo rod.prispevek ktery je nižší. Nemuzete si ten rodicak prodlouzit do cervence? Kdyby to navazovalo,dostala byste původní mateřskou. Aspon ja to tak mela.