Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,že když jsem nastoupila na mateřskou 19.8.2019 končit by mi měla 10.2.2020,jestli počítám dobře.S jakým předstihem bych měla jít na úřad práce a kdy mám jít za svým zaměstnavatelem,že mi končí mateřská?
Pokud jsi nastoupila 19.8., tak ti konci 1.3. Takže v únoru si v praci požádat o čerpání řádně dovolené a určit si, jak dlouho chceš být doma na rodičovské dovolené.
Vzhledem k tomu, že n vyřízení rp mají 30dní,ta si zajdi tak cca měsíc před koncem ppm.Nezapomeň si zažádat v práci o čerpání řd,na tu máš narok,jak píše lenoulinka
Děkuju moc za rady😘
Ja jsem byla pred Vanocemi s tim, ze mi MD konci 26.1. Nicmene mne pani na socialce sdelila, ze po mne urad prace bude chtit potvrzeni celkove vyse vyplaceneho prispevku v materstvi, tudiz si mam zadat az po vyplate posledniho prispevku (v unoru). Je to i s ohledem na menici se vymerovaci zaklad na prelomu roku. Jednalo se o socialku na P1.
Co se týká zaměstnavatele,tam by si to měla hlídat mzdová a já šla kvůli rodicaku týden předem.