Ahojky,
Mam otázku ohledně PPM, jak jste dozvěděli ze zadost o PPM už přijata a rozhodnuto ze mate nárok, a všechno vporadku?
Musí přijít nějaký e-mail? A Kdyz ano, tak jak dlouho trvá rozhodnutí?
Děkuji❤️
@merunka2024 většinou rozhodnutí o schválení nechodí. Přijdou až peníze na účet.
U nás nic nechodi, přišly rovnou peníze na účet.
@krisstina93 a jak rychle vam peníze přišly?
@merunka2024 Cca do 15 následujícího měsíce.
Jde sledovat přes eportal ČSSZ, ale někdo psal, že se jim to tam objevilo, až když dostali peníze na účet. 😂 Já tam zatím taky nemám ani záznam o tom, že by zadost přijali a na PPM jsem od 19.1., kdy jsem to ten den odevzdala zaměstnavateli. Zatím teda čekám, pak kdyžtak budu volat. 🤷🏼♀️
dneska mi na ucet prisly 4 stovky, nevim teda co to je protoze sem se jeste na IB nedivala, ale doufam ze to neni ono 😀
@nelly_strokova prosimte a nehodis sem odkaz? ja to tam nemuzu najit 😀
@merunka2024 následující měsíc ve vyplatnim termínu, podávala sem zadost někdy v březnu, takže to přišlo kolem 10.4.
@nelly_strokova diky
Žádost o dávku vyřízena – OSSZ odeslala dávku k výplatě. Pro informace o vyplacených dávkách můžete využít online službu
to znamena ze jako mi to bylo priklepnuto ale realne asi jeste nebyly penize poslany ze? protoze asi je jeste brzo ze?
ale asi se tam nedozvim tu výši, že?
@hanka_12345 Potvrzení o výši dávek je tam samostatně.
@hanka_12345 Možná ti teď přišla jen nějaká část, mělo by to snad být v poznámce platby. 🤷🏼♀️
@krisstina93 děkuji 🫶🏼
@nelly_strokova ukazuji vam už ze vaši zadost přijali? Byla jsem osobně 7.02, a už me dneska ukazuji ze zadost je přijata. Ale trosku divné ze je tam datum od - do jen 1 mesic, a ne 6 měsíců… tak chtěla se zeptat jak to mate vy ?
@merunka2024 pockej jak osobne? to posila zamestnvatel přeci. Tak pokud jsi tam byla osobně-nejsi zaměstnana? tak mozna to mas jinak ja nevím?? Nebo jak to máš?
@hanka_12345 nejsem zaměstnána, ale jsem v ochranné lhůtě. A muj bývalý zaměstnavatel, nechtěl to řešit, tak tu zadost jsem donesla osobně.
ajo ajo
@merunka2024 Já už tam mám, že se vyřizuje, ale termín tam je taky jen do konce ledna, asi je to normální. 🤷🏼♀️ Ale včera jsem tam volala a to mi řekli, že už je vyřízeno a do pár dnů by mi měli přijít peníze, ale ještě včera v eportálu nic nebylo. 😂
ja tam mam Stav dávky
Žádost o dávku vyřízena – OSSZ odeslala dávku k výplatě.
to uz tam je ale dyl- divala jsem se kolem toho 5.2. ale napsany to tam muze byt klidne jeste o nejakej den dyl-nesledovala jsem to hnedka nevedela jsem ze to nekde pisou az tady sem se o te moznosti to sledovat dozvedela.
Ale nic me teda jeste nedoslo tak nevim
Ahoj, tak mě dnes peníze dorazily a už mám i dnes v eportálu, že dávka byla vyřízena. Každopádně na ten eportál moc nehraju, protože jak jsem psala, tak ještě v pondělí tam nebyla o ničem ani zmínka a ve středu mám peníze na účtu. 😂
@nelly_strokova tak super ze to mas za sebou 😂 a děkuji za info, nebo ten datum jen do konce měsíce me trosku vyděsil 😂
@merunka2024 Tak vždy se vyplácí jen za daný měsíc, proto je tam ten datum takhle. Každopádně příští měsíc už nemusí zkoumat, zda máš nárok a prostě jen dojde k vyplacení.
@merunka2024 já to mám stejný tak teď čekám každou chvíli výsledek nějaký jestli mě to přiznají nebo ne
@pepcour ja to měla 🤭 už poslední mesic co me přídě podpora)
@merunka2024 ahoj to by me taky zajimalo. Ja narok mam ale rada bych vedela kolik to bude 😀