Ahoj mamči, prosím o info. Jsem na nemocenské, již za 72% a můj dotaz zní, zda je PPM vyšší, nižší, stejná. Někdo tvrdí vyšší, někdo o 2% nižší, termín porodu se mi mění jako počasí tak zvažují, zda 6či8 týdnu před posledním určeném termínu nastoupit na mateřskou. Děkuji
@j.a.n.i jednoduše, ms nesedí s 12tt, ovu nelze zjistit při cyklu cca 30-45 dní, a dle styku taky nesedí velikost Mimi,ale obě dcery se narodily malinké 1 v termínu a 1 po termínu ,tak proto bude termín stanoven dle uz ve 30tt. Na začátku těhu byl nějaký týden,nepamatuji přesně a po další kontrole upraven +1tt a to se mi stalo celkem 2x. Fakt nemám důvod kecat, na kontroly chodím co 3-4 týdny a dle menzesu by tt mělo být o skoro 3 týdny starší
@lucca35 Ale to je prostě pitomost, ve 30tt nelze upravovat termín porodu. A jinak to, že MS nesedí s 12tt je celkem normální, ale pak se prostí určí v tom 12tt a ten už je konečný. Nebo snad máš pocit, že dítě, které bude mít při porodu 5kg je ve 30tt stejně velké jako dítě, které bude mít při porodu necelé 3 kg? Nebo podle čeho chceš ve 30tt nějak upravovat týdny?
@lucca35 To je fakt divne, protoze mimco se nejpresneji zmeri prave kolem toho 12.-13.tydne, ve 30.tydnu uz je to mereni mene presne.
Ja treba ted vubec nemela menstruaci, ovulace vi buh, kdy byla, takze jediny termin, ktery mam, je z prvotrimestralniho screeningu. V Podoli berou jako hlavni termin taky tenhle z prvniho screeningu.
@somalicats Tak ono měření přesné je, v tom problém není, ale problém se v tom, že už se podle naměřených hodnot nedá určovat týden těhotenství, protože každé dítě už je touhle dobou jinak velké, takže člověk ví prd.
@j.a.n.i Presne mereni ve smyslu urceni terminu porodu.
Proste se bere termín porodu dle výpočtu z prvního screeningu. Ppm je 70% platu.
@somalicats divné to je,ale jak bylo řečeno,tak se dotazuji. Jde mi o to,že pokud by byl náznak že to bude dřív než termín ve 12tt,tak aspoň teď vím,že mám nemoc.protahnout co nejdýl.
@lucca35 proc protahovat co nejdéle? Na ppm se nastupuje kdykoli v období 6-8 tydnu před porodem. Za termin porodu bere doktor ten, který je uveden z 1.screeningu.
@lucca35 Jak už tu padlo, na PPM nastoupíš 6-8 týdnů před termínem, pokud porodíš dřív,t ak se nic neděje, o PPM nepřicházíš.
Mateřská je 70% a při nemocenské je lepší nastoupit 6 týdnů před termínem . Po porodu budeš mít mateřskou 22 týdnů, když nastoupíš 8 týdnů před termínem tak budeš mít mateřskou jen 20 týdnů po porodu.