Dobrý den, mám dotaz. Nastoupila jsem na MD a pobírám PPM, mladšímu synovi je 2,5. Mohu já pobírat PPM a manžel zbytek RD příspěvku do těch třech let dítěte? Kamarádka mi říkala že je to možné, ale žádný takový blízký příklad neznám. Nevíte?
Nejsem si úplně 100%-ně jistá, ale domnívám se, že to nejde. Že se vždy pobírá příspěvek jen na nejmladší dítě a když se nestihne vybrat celý rodičák, tak zbytek propadá. Ale nejsem odborník, třeba mě někdo opraví, je to jen můj názor vytvořený na základě toho, co jsem vyčetla, když jsem se o tuto problematiku zajímala.
@w.i.w.a Ne, nelze to. Nástupem na PPM s nejmladším dítětem zaniká automaticky nárok na pobírání RP na starší dítě. Pozor, je nutné ukončení pobírání RP nahlásit, úřady si to mezi sebou neřeknou.
Nejsem si úplně 100%-ně jistá, ale domnívám se, že to nejde. Že se vždy pobírá příspěvek jen na nejmladší dítě a když se nestihne vybrat celý rodičák, tak zbytek propadá. Ale nejsem odborník, třeba mě někdo opraví, je to jen můj názor vytvořený na základě toho, co jsem vyčetla, když jsem se o tuto problematiku zajímala.