Ahoj, mám takový dotaz na zkušenější tady. Byla jsem na rodičáku se synem, který jsem nestihla vyčerpat. Ještě před Vánoci jsem byla na úřadu práce si k 1. lednu stopnout rodičák na syna. Paní mi nedala žádný papír nic, jen to naťukala do počítače. Ptala sem se jí, jestli mi ještě v lednu přijde normálně poslední rodicak a ona mi tvrdila, že ano. A že teď je rodicak stopnuty, a že až si půjdu vyřizovat po druhé mateřské rodicak na druhé dítě, tak že ukončíme ten první. Jenže mi ten poslední rodicak vůbec nepřišel. Vždycky mi chodí nejpozději do desátého v měsíci a zatím nic. Všichni kolem už mají peníze na účtu.
Tak jsem se chtěla zeptat, jestli byl takhle ten postup správně a nebo jsem něco udělala špatně a prpto peníze nepřišly..
Děkuji moc za všechny odpovědi.
Tak jestli sis stopla rodičák, jak ho můžeš dostat??🤔
@denny27 rodičák se vyplácí zpětně, tzn.v lednu přijde za prosinec...pokud ho paní stopla k 1.1. měl by jí ještě za prosinec v lednu přijít...
No právě, že by mi měl ještě přijít rodicak za celý prosinec. Stopla jsem to až k 1. lednu. Tak nevím, kde je chyba. Paní, s kterou jsem to řešila na UP mi tvrdila, že normálně přijde a teď nic. Tak jsem právě myslela, jestli s tím někdo tady nemá zkušenost
@andycr nastupovala jsem na mateřskou 8 týdnů před porodem, takže rodit bych měla až někdy v únoru. Ještě jsem si úmyslně vybrala ten začátek ledna, aby to všechno bylo přehlednější. Abych za prosinec ještě dostala rodicak a za leden už pak mateřskou. Tak nevím, kde je problém
Záleží zda se vám narodilo druhé dítě. A popř kdy?