Ahojky všem 🙂
Chtěla jsem se zeptat, jestli někdo z vás je v podobné situaci, má s tím zkušenost? Bydlíme ve 2 generačním baráčku s manželovi rodiči, ale na katastru je to vedené jako 1 bytová jednotka. Domácnost máme ale každý svoji, rodiče nám nijak nepřispívají, jsme tedy finančně oddělení. Já ještě studuji a s manželovým platem podmínky pro porodné splníme, jde mi jen o to, jestli se do příjmu rodiny započítává i příjem rodičů, když s nimi bydlíme v jednom baráku,ale odděleně? Máme nárok na porodné?
Jestli nám to kvůli tomu nedají,tak se asi zblázním..chtěli jsme za to nakoupit pá věcí pro prcka... ☹
mě řekla úřednice, že pokud mají na stejné adrese trvalé bydliště i další rodinn příslušníci, tak se i jejich příjem započítává... tím pádem jsme bohatý a žádný dávky nepotřebujem, ikdyž nám spolubydlící nedavaj nic.
Z vlastni zkusenosti nevim, ale kamaradce bylo receno,ze ze pocita prijem vsech clenu domacnosti. A vim,ze otec ditete byl uveden v rodnem liste. Ale protoze ve spolecne domacnosti bydlela i babicka,pocital se i jeji prijem.
Dekuju vsem za prispevky. Dneska jsem se radsi dosla zeptat primo na socialku a zapocitava se prijem jen otcea matky ditete i v pripade bydleni s rodici 🙂
já jsem bydlela s manželem u rodičů, žádali jsme o příspěvky na děti (tehdy jsme ještě studovali a bylo nám méně než 26) a bez problému jsme je dostaly. Pokud se nic nezměnilo, tak není potřeba, aby měl dům dvě bytové jednotky. Prostě žijete odděleně a je to.