Porodné. Měli bychom nárok?

koko123
16. pro 2020

Hezky večer chtěla jsem se informovat, chtěla bych žádat o porodné, je lze třeba doložit kolik je zaplaceno na VZP a na OSSZ. Víme ale, že tam má přítel nějaký dluh, když byl zaměstnaný neodvadeli to za něj (řeší se to). Chtěla jsem se ale zeptat, zda bychom měli i tak nárok?

hanka_12345
16. pro 2020

@koko123 pokud mate dluh tak si myim ze tohle bude problem a nedoatanete to..
Nevim🤷‍♀️ ale tohle mi prijde logické. Znama zadali, jeji manzel byl tedy bez dluhu a tusim ze jen podali zadsat na urade a nenaky papir o bysi vydelku ale to uz nevim presne..jinak dle me si to oni overi

hanka_12345
16. pro 2020

Stejme to musite driv nebo pozdeji zaplatit, tak to zaplatte, za jedno mate klid, za druhe se nebudou navysovat penale a za treti je skoda prijit o porodne, zaplatit.to budete muset tak ci tak

mari2
16. pro 2020

@hanka_12345 tak zaplatit to má snad zaměstnavatel, který ty odvody neplatil....?

jako_mala_holka
16. pro 2020

To dneska ještě někdo dosáhne na porodné?

Každopádně si myslím, že pokud je tam dluh, tak to nevyplatí... Lepší bude se informovat přímo tam, např jestli je možné vyplatit porodné zpětně až po tom, co se dořeší dluh nebo tak...

jakreb
16. pro 2020

@hanka_12345 To nie je dlh zamestnanca nakolko jemu to bolo strhnuté ale je to dlh zamestnávatela.

sajul
16. pro 2020

Porodné je dávka od státu. Žádost se podává na UP. A záleží na výši příjmu rodiny. Takže se dokládají příjmy. Já ho u druhého dítěte dostala. Ex byl veden na up a já pobírala rodičák.

jako_mala_holka
16. pro 2020

@jakreb
@sajul
Aha, tak to pak jo