Ahoj maminky,
chci se Vás zeptat - je nějaká šance na odvolání na porodné? Uteklo nám to o 1500,- ☹ já si myslím, že se s tím nedá už nic.. ale víc hlav, víc ví 😀
Díky moc a pevné nervy s prckama 🙂
já jsem si to myslela.. :-/ no nic.. holt jsem makala moc 😀
mě kdysi dávno chyběly pitomé dva dny(odpracovaný rok během dvou let),abych na úřadě práce dostala podporu v nezaměstnanosti,bojovala jsem o to,ale zákony jsou neoblomné,takže jsem nedostala nic...pak jsem chtěla vyřizovat aspoň sociální dávku,nastěstí jsem práci našla...to je těžko.
Napadá mě sviňárna, ale 😀 co když vymažu tátu z RL? to mě na matrice asi neudělají, co? a žádost podat znovu 😀
Trošku jste me holky zaskocily, mela jsem za to že porodne dostane kazda, ono to tak není?
No nevim... my taky nedostaneme porodné a abych pravdu řekla ani mě nenapadlo dělat nějaké čachry s RL a otcem ... dlabu jim na to 🙂 nemyslete si, že jsme nějaky finanční nadprůměr .... ale podle te jejich kalkulačky jsme :D a ano porodné nedostane každá ... ;)
@aglaia82 Porodné nedostane každá. Jako samoživitelka bys musela mít příjem cca 13.176,- a jako rodina myslím něco málo přes 20.817,-, takže tak... Ne, že bysme byli s manželem nějak bohatí, ale je fakt, že na takhle nízkou hranici prostě nedosáhneme. Bohužel na ni dosáhnou hlavně jiné sociální vrstvy, takže my všichni, kteří poctivě makáme a státu odvádíme, tak ostrouháme ☹
Koukala jsem na net na kalkulačku porodneho a nemusím Mít naštěstí strach 😉
Ja bych vam rekla, kdo dostane porodne 😀 a pro koho je porodne na 2.dite... Vite co je paradox? Materskou mi nedaji, protoze jsem pracovala malo (chybelo 10dni v poslednich 2 letech) a porodne mi taky nedaji, protoze jsem v poslednim ctvrteli delala moc 😀 pritom ted musim "zit" z nemocenske 3000kč...
No, s tím porodným mě pěkně se..
Proč raději pracujícím rodinám neulehčí větší slevou na dani ap.?
Jasně že na porodné a přídavky dostane hlavně jisté etnikum, které kromě výroby dětí nepracuje.
Ale zaobírat se jakýmsi výmazem otce z rodného listu... 😔
s porodném mi to příjde také smutné > nežijeme si nějak bídně, ale s hypotékou a vším okolo toho moc nezbude a i těch 10000 jako porodné by se hodilo na výbavičku ☹.(navíc manžel pracuje ve státní sféře a vlastně si nemůže najít ani druhou práci)
Můj názor je ten, že na první dítě by měl dostat každý vždyť to dítě pak bude platit daně - myslím, že větší podpora rodin s dětmi by nebyla od věci. > Tohle téma bude vždy ošemetné - nejste sociálně slabí - nemáte nárok, ale zajímalo by mě jak ti sociálně slabí vycházejí s penězi, jak žijou a co jedí ????
Jinak já bych asi ani neuvažovala, že bych otce dítěte nenapsala do RL - jsme tedy vdaná takže je to pasé, ale i kdybych nebyla tak ho tam automaticky dám.
@bobisek90 to ti upřímně nezávidím já si stěžuji že mám nemocenskou 6000, ale na mateřskou nárok mám a rodičovský příspěvek napíšeme na manžela a budu si moc zvolit i variantu.
@ladyhacek Je pravda, že mi to s tím porodným taky přijde nefér. My než jsme se rozhodli si pořídit rodinu, tak to trvalo. Mě bude příští měsíc 34 a manželovi bude 39. Oba odvádíme daně už minimálně 15 let a i když nejsme taky žádní chudáci a prakticky máme vybudovaný domov a založené kariéry, tak bysme určitě to porodné na výbavičku nebo kočárek vřele využili. Noooo joooo, ale na tuhle dávku bych měla nárok jedině pokud bych rodila nejlépe v 17, partner i já bychom byli nefachčenko a nejlépe bychom měli ještě jinou barvu pleti (omlouvám se - nejsem rasista, ale tento přístup mě fakt maximálně štve).
@stralisek nám to uteklo o asi 38 Kč a odvolávat se mě teda nenapadlo, ale myslím, že to nemá smysl. Prostě to jednou zamítli, příjmy jsou stejný, tak proč by měnili rozhodnutí...
@lucinka58 @mimi1004 Tak s tím nesouhlasím! Chodila jsem normálně do práce (bohužel výplata nic slavného), manžel taky a na porodné jsme "bohudík" (nebo raději bohužel?) dosáhli... A jsem bílá! Začínám být na takovéhle blbé argumenty alergická 🙄 Buďte rády, že máte víc peněz a nemusíte každou korunu dvakrát otočit, než jí utratíte!
@mor48tko - no tak patříte k soc. slabším, ale zdá se ti spravedlivé,že z porodného udělali soc dávku? měli to aspoň přejmenovat na podporu novorozenců soc. slabších rodin, ne to nechat jako porodné, protože já jsem rodila stejně jak ty a užila jsem si těch bolestí dost, ale asi mě to bolelo málo, když nemám nárok, ale pak někdo má porody v poho a nárok na to má??? to prostě popírá logiku té dávky...
@marcicek84 mně se to nezdá vůbec spravedlivé, ale bohužel sociální systém v čr je nastaven jinak, než bychom si přáli. Nevím přesně kolik může být příjem rodiny aby na porodné rodina dosáhla - ale bude to něco kolem 20.000,- Kč, což dle mého když oba pracují mají vyšší příjem. Když už stát chce dávat porodné - tak všem na první dítě - a ne jak je to nastaveno ted, pořád se dávají dávky stejné skupině.
@tajemna30 - jak říkám ať to přejmenují a klidně si to tak nechají, nebo ať to nechají jako porodné a dají to všem, taky nevím proč podporovat jen ty určité skupiny, odvádíme s manželem určitě mnohem větší daně...
Holky neřešte to, ať si to porodné stát sežere 😀 Většina to nedostane, pokud oba normálně pracují.
Jinak: Já si stěžovala tenkrát na nemocenskou téměř 10 tis. A mateřskou přes 13 tis. No to jsem nevěděla, co přijde, až bude rodičák 😀 😀 Naštěstí v tomto směru už se za 3/4 roku vracím do práce 😝 😔
@tajemna30
@marcicek84 Naprosto holky s Vámi souhlasím. Nevím proč bych měla být znevýhodněná za to, že jsem vystudovala vejšku (a to dálkově už při zaměstnání), našla si práci, vybudovala nějakou kariéru a poctivě odvádím nemalý daně. To stejné můj manžel. Rodit budeme všechny stejně - ať už jsme sociálně slabé či nikoliv. Prostě ta dávka buď měla být nazvaná jinak. Pokud je to nazvané porodné, tak by se i podle logiky měla dát automaticky všem stejně jak to bylo cca před 6 lety.
@ladyhacek tak ja aspon diky te nemocenske, kterou mam v souvislosti s porodem ( je to 6 tydnu pred terminem a 6 po - takze jakasi obdoba materske, ikdyz za mensi penize) mam taky moznost volit delku trvani. Ale uvidim, jestli nebude vyhodnejsi to napsat na partnera, prece jen ma prijmy vyssi
@ladyhacek nee, tak to neni. Rodicak si volot muzes, s tim, ze jehok maximalni vyse, to je myslim 10500, muzes mit v pripade, ze tahle castka odpovida 70% hrube mzdy. Nam staci abych mela rodicak mezi 8000-9000 tis. a vyjdem 🙂 a ikdyz mas plat mensi, tak ta spodni castka je 7600.
Me uteklo porodne o dve koruny a neni pry sance
Pokud Vám porodné neuznali,tak není nárok.Moje sestra to měla o několik stovek a nedostala ani kačku...