Porodné. Jak to je?

17. kvě 2022

Prosím jak je to s porodnym? Vím že spousta lidí pobírá příspěvky na bydlení a dite,a přitom s nimi bydli otec a příjem maji vysoký. Tak by mě zajímalo jak je to s porodnym,kdyz bych otce do rl chtěla zapsat až po porodu. Jako samozivitelka bych nárok mela,ale jak je to pak s dopsanim do rl na matrice? Musela bych porodne vracet?
Prosím,zdržte se komentářů ze je to podvod apod,stát ochcává kde kdo,a mě se proste nelíbí ze nárok nemáme absolutně na nic. Porodne by mělo být pro všechny matky,bez rozdílu. Děkuji

mola182
17. kvě 2022

Ano,porodné by se muselo vracet.

leniczka23
17. kvě 2022

Ano, vracelo by se.. a jako tahle úvaha, stát ochcava kde kdo, tak budu taky je fakt hodně inteligentní. 🤦🤣

michaela666
17. kvě 2022

Když ho ochcává kde kdo, tak já můžu taky... Ještě si u toho dupni.
Nárok jsme neměli. Jasně zamrzí to, ale abych kvůli těm pár tisícům podváděla a lhala? To by muselo být porodné aspoň 200 tisíc, aby mě napadlo o tom takhle přemýšlet. 🤦

hezz17
17. kvě 2022

Na porodne jsme narok nemeli. A rozhodne by me nenapdlo neudavat kvuli tomu otce do rl. Jako stat se muze cokoli, autonehoda treba a pak nebude mit dite narok na sirotci duchod, treba…. A to je uplne jina castka nez 10tis z porodne, nebo kolik to je.

sigyn
17. kvě 2022

Rodiče si maji pořizovat děti, když je zvladnout uživit. Jinak ano vracelo by se.

jjasmina
17. kvě 2022

musela bys ho vrátit samozřejmě

leniczka23
17. kvě 2022

@sigyn přesně tak, akorát tohle, jak tak koukám, asi už moc nefrčí.

kakba
17. kvě 2022

@leniczka23 rekla bych, ze v teto dobe je dite jen vec a hlavne, aby zensky nemusely makat a aby je zivil stat. Mam kolem sebe spoustu holek,.ktery to tak delaj.

leniczka23
17. kvě 2022

@kakba já taky, bohužel i v rodině.

veritanas
17. kvě 2022

Ty vole... Jak jako nemám nárok absolutně na nic? Udělala sis dítě, tak se o něj starej... A jinak ano, musela bys vracet, protože je to podvod. Ale buď klidná, karma je zdarma...

rovenska
17. kvě 2022

Se divím že to někoho napadne 🙄 A teda jako dítě si dělají dva lidé že ho chtějí. Aspoň my to tak máme a těch par korun by mě nenapadlo podvadet 🙄🤦🏼‍♀️ Manžel by ani nepřežil i kdybysme nebyli svoji aby jeho dítě nemělo jeho jméno 🙄😂

veruuu_kubesovic
17. kvě 2022

Jasně, že bys ho musela vracet 🤦‍♀️

dasipe
17. kvě 2022

Tak pokud máte takový příjmy, že byste na porodné nedosáhli, holt to budeš muset zkousnout. Ono si pořídit dítě na to, aby ti chodily pravidelně peníze, to je trošku blbá úvahám nemyslíš? Ono to dítě taky něco stojí 🙈

kakamila12
17. kvě 2022

"Neochcáváte" stát, ten ty peníze "nevyrábí", jsou to peníze od lidí, kteří platí daně.

jako_mala_holka
17. kvě 2022

Škoda jen, že zrovna tohle se tak množí... Víc k tomu asi netřeba 🙄

nat
17. kvě 2022

No nezlobte se,ale uz za takovy verejny absolutne nesmyslny dotaz bych takovym lidem nedala uz ani korunu.Copak dite Vam ma zivit stat ???Je vase a tatinka,ktery u toho byl a vy se jeste ptate na tohle? No tohle uz je smutne,to jdete naprosto skvelym prikladem tomu diteti 😀 😀

veroniqess
17. kvě 2022

Ano, kvůli takovým, jako jste vy, bych ho nedala nikomu, bez rozdílu, aby vás nepálila závist. Když nemám peníze, nepořizuju si dítě.

autor
19. kvě 2022

No tak všechny odlozte rodicaky,a nepobirejte je. V tomhle směru,vás taky živí stát. A spousta z vás čeká až ji rodicak blikne na účtě a vy mohli jít do pepca😅 jinak peněz máme dost,jen jsem se zeptala. Nic takhle v plánu dělat nemám.

michaela666
19. kvě 2022

Srovnávat rodičák a podvod s porodným je úplně mimo mísu ne? Navíc, když tvrdíš že peněz máte dost, o čemž pochybuju, jinak bys na tohle ani nepomyslela. 😃

drep
19. kvě 2022

Já rodičák pobírala a celou dobu si ho defakto sama platila, neb jsem pracovala a hodně odváděla. Beru RP jako příspěvek k tomu, že mám maličké dítě a jsem pracovně znevýhodněna, nicméně nečekám, že m i s dítětem bude živit stát…

20190418
19. kvě 2022

Ne, každý stát neochcáva. Dělají to jen paraziti. Neokrádají nějaký anonymní stát, ale nás vsechny a mj. zadlužují i své děti. Můžeš kopat kolem sebe hak chceš, ale nic na tom nemění to, že pokud nad něčím takovým uvažuješ, tak jsi jen další parazit 😘

danca9257
19. kvě 2022

Já jsem taky na porodný nárok neměla. A nějak jsem to neřešila.🤷🏻‍♀️

nat
19. kvě 2022

A jak muzete zde psat neco,co trebas neni pravda,Vy vite kolik tady z lidi bere RP a kdo ne?Ne vy jen koukate,jak ziskat co nejvice a zadarmo a urazite tu ostatni? Tak to uz vypovida neco o charakteru ze 😅😅😅

78marcela
19. kvě 2022

Jsem samozivitelka, s otcem děti nežiju, na porodné jsem taky nárok neměla, když je v jejich RL.
A kupodivu žijeme.

anita173
6. črc 2022

Ahoj,už rok žijeme a pracujeme v ČR. Mám tu sociálne aj zdravotné poistné,dvakrát som menila prácu,momentálne pracujem som v skúšobnej dobe a zistila som,že som tehotná .mám nárok na nejaké príspevky,či rodinné prídavky po narodení,rodiť budem v ČR kde a ako mám o nej žiadať?ďakujem za odpovede

ai30
6. črc 2022

"Penez mame dost, tak ve volnem case sedim na materskem foru a snazim se vydumat, jak bych mohla decku ochcat rodny list, abych dosahla na socialni davky pro nejchudsi." 😅
Tak ti k tomu tvemu bohatstvi velmi gratuluji, evidentne si ho umis poradne uzit. 🤣🤣

nat
6. črc 2022

@anita173 A mohu se zeptat proc si nedojdete zeptat primo na UP ktery toto vyrizuje?Nepisete tu ani kolik vydelavate zda bude otec v RL a podobne to je k tomu dost dulezite info,tady VAm kazdy rekne neco jineho,a na urade VAm to reknou presne..